Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pim van browbar MENCO: ‘Ik hou niet van fake’

Door José de Jong 5 juni 2020

Hij was de eerste in Dordrecht, en hij grapt dat hij nog steeds een monopolypositie heeft. Met zijn browbar wil Pim Menco het liefst heel Dordrecht aan mooie ‘mencbrauwen’ helpen. Hij schoolde zich om van visagist tot wenkbrauwstylist, verhuisde naar een ander pand op de Voorstraat en heeft sinds zijn eenentwintigste een goedlopende zaak.

“Ik heb de havo niet eens afgemaakt”, vertelt hij terwijl we een kopje thee drinken in de vier etages tellende salon. “Mode interesseerde me wel, maar van handwerklessen op school herinnerde ik dat naaien niet mijn ding was. Ontwerpen was ook geen optie, en zo kwam ik bij de visagie terecht. Al was dat wel een stap hoor. Het betekende ook mijn coming-out.”

Je kunt verder lezen onder deze foto’s van de salon.

De wandstellage en het kassablok maakte zijn moeder | Foto: indebuurt Dordrecht
Pim is dol op planten | Foto: indebuurt Dordrecht
Drie van de vier verdiepingen op één foto | Foto: indebuurt Dordrecht

Wonen boven de zaak

Hij begon met een salon op de Voorstraat-West waar hij visagieworkshops gaf. “Het is echt een leuk stukje Dordrecht, maar je zit daar wel iets minder op de looproute. Toen ik dit pand bij de makelaar zag, was ik meteen verkocht. Het was nog niets eens helemaal verbouwd. Deze bakstenen muur en de trap trokken me aan. Het was een goede keuze en nu woon ik ook boven de salon. Je maakt hier veel uren, dan is het fijn om zo naar boven te kunnen gaan. Toch kan ik goed de grens tussen privé en werk bewaken, hoor. Boven ben ik ook echt thuis. Dat was in het begin wel lastiger, omdat je klanten wil bewaren. Gelukkig snappen de dames die hier komen dat goed.”

Mencbrows

Een ondernemer durft hij zichzelf wel te noemen. “Ik blijf innoveren. Destijds begon ik met visagieworkshops. Toen een vriendin me niet een maar wel twee keer vertelde over hoe booming wenkbrauwsalons in Amerika zijn, besloot ik me hierin te specialiseren. Ik wist al wel wat van de vorm en kleur af, maar ik had nog nooit wax aangeraakt. Wenkbrauwen zijn het mooist als je niet ziet dat er iets is gedaan.” Dat is ook hoe hij wenkbrauwen behandeld.

Je kunt verder lezen onder de Facebookfoto.

Zijn jouw wenkbrauwen al zomerproef?Bezoek browbar MENCO in de binnenstad van Dordrecht. #MENCO #mencbrow #happyclient…

Posted by MENCO on Thursday, 1 June 2017

 

De Menco-look

Visagist Leco van Zadelhoff heeft de Leco-look, waarmee hij vrouwen als Leontine Borsato en Chantal Janzen op en top glamoureus maakt. Wat is dan de Menco-look? “Wenkbrauwen à la Pim zijn strak en naturel. Ik hou niet van fake. Een vrouw moet vrouw zijn, niet een travestiet. Toen een klant na een afspraak bij mij meteen naar de supermarkt kwam, zei de cassière: jij bent bij Menco geweest. Dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen.”

In kundige handen

Veel vrouwen zijn onzeker over hun wenkbrauwen. Na de trend in de jaren 90, waarbij de wenkies tot kleine streepjes werden geplukt, lijkt nu ‘hoe voller hoe beter’ het motto. “Zo vaak hoor ik vrouwen zeggen dat ze geen wenkbrauwen hebben. Dat is echt niet zo: iedereen heeft wel haartjes. Soms is het een kwestie van de haartjes verven, en anders kijken we naar permanente make-up. Mijn klanten hebben echt vertrouwen in me en dat blijkt wel in deze coronacrisis; de meesten hebben niets gedaan aan hun wenkbrauwen.”

Net als veel ondernemers zat Pim te wachten op het verlossende woord van de regering. “Toen bekend werd dat contactberoepen, waaronder ik val, weer aan het werk konden ontplofte mijn agenda. Binnen een uur had ik al honderd boekingen.”

Je kunt verder lezen onder de Instagramfoto.

Toekomstplannen

Eind 2019 had hij het zo druk dat hij Faye Verheggen aannam. “Ik heb haar zelf opgeleid. Ze doet het supergoed, dat mag je er echt wel in vermelden”, voegt hij eraan toe. “Op den duur zie ik hier meer dames en heren aan de slag gaan en werk ik meer op de achtergrond. Al zal ik nooit helemaal van de vloer verdwijnen.”

Lees meer:

Auteur Astrid Koole - Wat zie jij er lekker uit - collageenkookboek

Astrid schreef een beautyboek dat juist nú tijdens de coronacrisis enorm van pas komt

"Later, als ik met pensioen ga, schrijf ik een thrillerboek.' Dat dacht huidspecialiste Astrid Koole...
De terrassen gaan weer open 1 juni corona Dordrecht - Loes van Zanten.jpg

[VIDEO] Op 1 juni ging de Dordtse horeca weer open en zo ziet dat eruit

Het mag weer: op maandag 1 juni, om precies te zijn om 12.00 uur, gingen de terrassen open. In Dordr...
Nieuwbouwproject Leerpark nieuwbouw - indebuurt Dordrecht

Fijn: we krijgen 1400 (!) nieuwe woningen in Dordrecht

Van woningnieuws gaat ons groenwitte hartje altijd sneller kloppen. Maar van 1400 nieuwe woningen he...

Meer over MENCO ontdekken?

MENCO pedicure

Vandaag gesloten

Voorstraat 273, Dordrecht

Bekijk meer:pedicure

adv.