Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Piet en Duane Wemmers verzorgden dit bijzondere huwelijksaanzoek

Door José de Jong 17 mei 2019

Een tijdje geleden kregen we een interessant mailtje. Duane Wemmers van Cateringservice Dik Voor Elkaar vertelde ons dat ze hadden meegewerkt aan een bijzonder huwelijksaanzoek. Nieuwsgierig als we zijn, fietsten we naar Dordtse Kil II waar het gelijknamige restaurant van Duane en zijn vader Piet Wemmers staat. 

Nooit meer file

Op het industrieterrein zou je misschien geen restaurant verwachten, maar Piet is blij met zijn stekje. “Ik ben geboren en getogen Dordtenaar, maar ik wilde nooit in mijn eigen stad werken omdat ik dan steeds bekenden zou tegenkomen. Eerst werkte ik in de Botlek, maar van de file werd ik niet zo blij. Hier zitten we op een grotere locatie en hebben we buiten ook ruimte. Natuurlijk krijgen we hier veel truckers en mensen die op het bedrijventerrein werken, maar je kunt hier terecht voor meer dan een broodje kroket alleen.” Naast het restaurant zit namelijk ook een zaal die je kunt huren voor vergaderingen of feesten.

Het interview gaat verder onder de foto.

Duane Wemmers - Dik Voor Elkaar Cateringservice - indebuurt Dordrecht
Duane Wemmers | Foto: Cateringservice Dik Voor Elkaar

Aanzoek op 3.000 kilometer afstand

“Het was heel speciaal om bij dit aanzoek te mogen zijn”, vertelt Duane. “Met onze catering brengen we meestal alle spullen, en halen we alles vies weer op. Maar deze keer mochten we aanwezig zijn bij een winterbarbecue waarbij een klant zijn vriendin ten huwelijk vroeg.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Piet Wemmers - Dik Voor Elkaar cateringservice - indebuurt Dordrecht
Piet Wemmers | Foto: Cateringservice Dik Voor Elkaar

Het avontuur begon al een paar weken eerder. Dordtenaar Cas Kunst deed namelijk mee aan de Artic Challenge Tour, een rally waarbij teams in negen dagen heen en weer gaan naar de Poolcirkel, de Noordkaap en Lapland. Terwijl de camera’s van RTL7 zijn stunt opnamen, vroeg hij zijn vriendin ten huwelijk met een spandoek. Mignon, wil je met me trouwen? stond erop. De uitzending van het aanzoek was wel even spannend, vertelt Duane. “Alle aanwezigen hadden cadeaus meegenomen, dat maakte het extra spannend.”

Het interview gaat verder onder de video.

Posted by Cas Kunst on Wednesday, 20 February 2019

 

Komt in orde!

Vader Piet is de ondernemer achter Dik Voor Elkaar, en ook de naamgever. “De naam slaat op mijn postuur”, zegt hij lachend. “En ik zeg ook vaak dat iets dik voor elkaar komt. Met deze naam krijg ik altijd leuke reacties.”

Voor wie is die Mexicano?

“Vrijdag is het echt een gekkenhuis. Veel bedrijven bestellen dan eten voor de lunch, vrijdag is echt een snackdag. Dan weet je bijna niet meer welke Mexicano voor wie is.”

‘Ik zou nooit iets anders willen doen’

“Veel van onze vaste klanten zijn echt goede kennissen geworden. Bij mijn oude werk in de Botlek hadden we vooral truckers als klant, maar hier krijgen we ook veel ondernemers binnen.” Duane vult zijn vader aan: “Zij brengen weer andere verhalen en daar leer ik veel van. Elke keer is het weer leuk bijpraten. Piet besluit: “Het liefst sta ik te koken, wat ik al met plezier sinds mijn zestiende doe. Ik zou niets anders willen doen.”Meer over Cateringservice Dik Voor Elkaar ontdekken?

Cateringservice Dik Voor Elkaar


Gesloten09:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Van 't Hoffstraat 10, Dordrecht

adv.