Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Miryam is interieurontwerper: ‘Kan niet, bestaat niet’

Door José de Jong 27 november 2020

Nederland leerde Miryam Schotman in 2019 kennen via ‘Paleis voor een Prikkie’. Presentatieduo Frank en Rogier bracht daarin een bezoek aan haar interieurstudio. Maar Dordrecht kent Miryam al veel langer van de showroom waar ze al veertien jaar lang interieuradvies geeft.

Miryam komt uit een architectenfamilie en koos na de havo voor een mode-opleiding. Met rebellie had dat niets te maken. “Mijn vader, ooms en opa werkten als architect, maar door alle berekeningen leek me dat niets voor me. Zoals zoveel meisjes sprak mode mij aan. Al tijdens mijn studie merkte ik dat ik mode te vluchtig vind. Ik zit liever onder iemands huid dan eroverheen: ik geef klanten graag een ander gevoel in hun huis. Thuis is voor mij de belangrijkste basis.”

Niet heel anders

Na haar studie dook ze meteen in de interieurs. “Eigenlijk schuurt dat tegen de mode aan. Kleuren die nu in de mode zijn, sijpelen het jaar erop in de interieurtrends. Veel mode-ontwerpers hebben een interieurlijn en andersom brengen interieurontwerpers een eigen modecollectie uit. Zo zat ik in de klas met Mart Visser, die later ook gordijnen, tapijten en meubels ging ontwerpen.”

Typisch een Schotmannetje

Zoals mode-ontwerpers een eigen stijl hebben, heeft Miryam die ook. “Ik hou van rust, maar dan wel met een rijk en chique interieur. Voor mij betekent dat het soort stof dat ik kies bij banken en gordijnen, en de verlichting die ik gebruik. Ik kies liever voor een heel mooie lamp of kussen, die tillen de rest op waardoor alles chique wordt. Daarnaast hou ik van eenheid. Als je veel herhaalt zoals een kleur, materiaal of stijl, zorg je voor harmonie. Daarover heb ik een mooie anekdote. ‘Mama, ik was gisteravond bij een jongen uit de klas thuis’, zei mijn dochter laatst. ‘Dat had je zo ingericht kunnen hebben’, vertelde ze. En het klopte ook. Dat vind ik zo’n mooi voorbeeld van mijn signatuur.”

Lees verder onder de Instagramfoto.

Cliché maar waar

In bijna vijftien jaar kwam Miryam bij honderden mensen thuis. “Dat begon toen ik een winkel had met brocante spullen. Een notaris uit Amsterdam-Zuid vroeg mij of ik zijn huis kon inrichten. Dat was zoveel leuker, ontdekte ik. Je kan iemand een warme plek geven en helpen om ze een thuis te bieden. Die man was zo blij. Het klinkt cliché, maar daar doe je het voor. Toen wist ik: ik ga hier heel gelukkig mee zijn.”

Omdenken

Kan niet, bestaat niet. Dat is Miryam’s motto. “Ik hoor zo vaak: dat vind ik heel mooi maar dat kan bij ons niet. Dat begrijp ik nooit zo. Dingen kunnen altijd wel via een omweg, of dat nou een bank is die je te groot lijkt of een stijl waarvan je denkt dat die niet past bij je huis. Iets realiseren waarvan mensen denken dat het niet kan, is dé uitdaging voor mij. Opgeven is geen optie. Heb je iets voor ogen, dan kan het er komen. Voor mij is het superkick wanneer ze zien dat het toch kan. Het mooiste dat ze kunnen zeggen is dat ze het zelf niet hadden kunnen doen. Ik vind het zo leuk om met mensen werken en veel voor ze te betekenen. Dat staat met stip op nummer één.”

Lees ook:

Maico Paschold 4 Your Games spelletjeswinkel Dordrecht in Voorstraat bordspellen Sinterklaas Kerstmis cadeau

Maico van spelletjeswinkel 4 Your Games: ‘Met deze spelletjes geef je gezelligheid cadeau’

Spelletjes spelen is ontzettend gezellig en daarmee is een bordspel een tof cadeau voor de feestdage...
hond uitlaten corona positief dordrecht

MAG DAT: je hond uitlaten of een blokje om als je positief bent getest?

Wanneer je positief getest bent op het coronavirus, zul je een tijdje in quarantaine moeten. Geen fy...
Ingrid Borsje E-Scentuals webshop verzorgingsproducten parfum huisparfum Wijnstraat De Vier Winden Dordrecht

Is 2020 een topjaar voor jou? Dan horen we graag van je!

Zoek je op Google Afbeeldingen naar '2020 meme' dan vind je allerlei plaatjes die hetzelfde bevestig...

Meer over Miryam Schotman Interieurs ontdekken?

Miryam Schotman Interieurs woonwinkels

Vandaag gesloten

Haaswijkweg Oost 75A, Dordrecht

Bekijk meer:woonwinkels

adv.