Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marcella en Pieter organiseren reizen naar Afrika: ‘We werden verliefd op het continent en elkaar’

Door José de Jong 17 juli 2020

Je gaat op je eerste reis naar Afrika en je komt verliefd terug: verliefd op het continent, maar ook op een man. Het zou zomaar een film kunnen zijn, maar het overkwam Marcella Kemperman. Ze ontmoette haar Pieter Kerkhof en deelde met hem hun passie voor reizen en wilde dieren. Nu runnen ze al bijna vijftien jaar Sable Tours en organiseren ze reizen onder andere Zuid-Afrika, Namibië en Madagascar.

Topjaar en sterker dan ooit

“Dit is al de tweede crisis die we meemaken”, vertelt Pieter. “We waren nog maar net bezig toen de financiële crisis uitbrak. Het betekende dat we zes jaar lang nog een deeltijdbaan hadden naast onze reisorganisatie. 2020 was ons beste jaar ooit, tot we te maken kregen met de coronacrisis. Maar ik geloof dat we er sterker uit kunnen komen. Mensen leren nu de waarde van een reisorganisator inzien. We kennen de gebieden waar we onze reizen organiseren, ikzelf ben Zuid-Afrikaan en werkte eerder zo’n twintig jaar als gids. Dat maakt het terughalen van onze klanten een stuk makkelijker.”

Je kunt verder lezen onder de Facebookfoto.

Gelukkig zijn gisteren onze klanten die nog in Afrika zaten weer veilig en wel thuis gekomen. Een hele opluchting! Heel…

Posted by Sable Tours on Monday, 23 March 2020

 

Klaar om te gaan

Marcella vult aan: “We nemen nu de tijd om alle administratie op orde te brengen en onze prijzen aan te passen. Zodra het weer verantwoord is om te reizen, kunnen we gaan. Gelukkig zijn mensen nu bereid te wachten. Het zijn reizen die ze al een jaar van tevoren boeken, waar ze soms al jaren naar uitkijken. Dan kun je het allemaal zelf regelen maar wij hebben als geen ander de kennis van deze landen, zeker als er iets gebeurt.”

Geen eenheidsworst

“Kant-en-klaar een reis boeken kan bij ons wel, maar meestal wil men een aanpassing op een bestaande reis óf maatwerk. We sturen niet zomaar een offerte op. We willen zeker weten wat de klant wil en bieden graag een reis op maat aan. Het is precies de reden waarom sommigen al sinds het begin bij ons boeken. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat een budget is, maar we kijken naar de waarde die het je geeft. Klanten waarderen die service en met sommigen zijn we daardoor ook al jaren bevriend.”

Je kunt verder lezen onder de Facebookfoto.

Posted by Sable Tours on Wednesday, 29 April 2020

 

Ervaringsdeskundigen

“We weten wat we aanbieden”, vertelt Pieter. “Een guest house kan prachtig zijn, maar als die naast een fabriek staat is dat voor ons geen optie. En voor ons is een reis niet een kwestie van dingen afvinken.” Marcella weet uit eigen ervaring hoe dat kan gaan: “We waren eens op reis in het Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika. Daar zagen we een touringcar van een Nederlandse organisatie stoppen en de mensen uitstappen. Ze hadden een uur tijd om het park te zien, inclusief lunch. Daar heb je minimaal een dag voor nodig.”

Van een reis komt een reisorganisatie

Ze vervolgt: “Op een andere locatie tijdens dezelfde reis zaten we ’s avonds aan het zwembad. Weer zagen we een bus met toeristen arriveren. Bij het avondeten waren ze al snel naar hun kamers en de volgende dag waren ze al weer weg. ‘Dat kunnen we beter’, zeiden we tegen elkaar en zo ontstond Sable Tours.”

‘Gaan jullie weer op vakantie?’ vragen vrienden ons

De twee kennen ongeveer 95 procent van alle locaties die ze aanbieden. Elk jaar bezoeken ze een nieuw gebied om lodges en guest houses te zien. “Onze vrienden grappen dat we alweer op vakantie gaan. Maar we zien zo’n driehonderd accommodaties en onze laptops gaan gewoon mee. We kunnen niet opeens een week of langer niet beschikbaar zijn voor onze klanten. Gelukkig zien we het niet als werk. Natuurlijk zit je ’s avonds wel met je laptop op de bank, maar je kunt ook eens een middagje genieten van mooi weer. Plus: we hebben geen last van file. Ondernemen is een levensstijl, zo zien we dat echt”, besluiten de twee.Meer over Sable Tours ontdekken?

Sable Tours

reisbureaus

Slangenburg 202, Dordrecht

Bekijk meer:reisbureaus

adv.