Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leijns Creative Greenhouse is een kas in het Kromhout en je kunt er: haken

Door Caty Groen 24 maart 2018

Leijns Creative Greenhouse wordt gerund door twee schoonzussen die vriendinnen zijn en ook nog eens allebei dezelfde voornaam hebben. Hoewel je het anders schrijft, heten ze Marjolein en Marjolijn. Sinds deze maand zijn ze ook nog businesspartners.

Marjolein de Zeeuw en Marjolijn Janssen zijn gek op handwerken, en haken in het bijzonder. Ze handwerkten niet alleen thuis, maar gingen er ook op uit om het anderen te leren. “We organiseerden workshops op allerlei locaties”, legt Marjolein de Zeeuw uit. “Zo hebben we bijvoorbeeld een aantal keren in een tearoom gezeten. Dat was altijd heel leuk, maar we kregen toch meer behoefte aan een eigen plekje.”

De tekst gaat onder de foto verder.

De glazen kas

Een geschikte ruimte vinden viel niet mee. “Vaak is het te groot, te zakelijk en vooral ook veel te duur”, zegt Marjolein Janssen. “Het is niet leuk om op een industrieterrein te zitten en we zijn nog veel te kleinschalig om er een winkel op na te houden.”

En toen ontdekte ze Het Gewest. In het gebouw aan het Kromhout zat vroeger onder meer het Leger des Heils. Daar is nu totaal niets meer van terug te vinden, want het is omgetoverd tot een creatief bedrijvenverzamelgebouw. En ín dat pand staan op de begane grond een aantal glazen kassen op een rij. “Toen ik het gebouw aan de buitenkant zag, dacht ik in eerste instantie dat het niets voor ons zou zijn”, zegt Marjolein de Zeeuw. “Maar die glazen kas trok ons echt over de streep. De ruimte is precies groot genoeg en de sfeer is is echt heel leuk. We vinden het altijd fijn om hier te zijn.”

De tekst gaat onder de foto verder.

 

Aan de grote tafel

Inmiddels vinden de eerste cursisten van Leijns Creative Greenhouse dat ook. De dames hebben in de kas al verschillende workshops gegeven aan de grote tafel vol met bolletjes wol, thee, koffie en lekkers. Want dat hoort er natuurlijk ook bij.

“Acht cursisten per workshop is wel het maximum”, vindt Marjolijn Janssen. “Je kunt dan voldoende aandacht geven en we streven ernaar dat iedereen altijd met resultaat naar huis toe gaat. Gastvrijheid en aandacht staan bij ons voorop.” Marjolein de Zeeuw vult aan: “Als we op social media voorbij zien komen dat mensen tegen elkaar zeggen dat ze echt iets hebben geleerd dan zeggen wij tegen elkaar: missie geslaagd.”

Een workshop bij Leijns Creative Greenhouse duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en je kunt onder meer een cactus leren haken, een cactus notebook, granny squares, pixel haken met de C2C techniek of ‘plants you can’t kill’. De beide Leijns houden ook Craft Dates. Je kunt dan je eigen handwerk meenemen (wat overigens niet per se een haakwerk hoeft te zijn) en werkt gezellig in een groepje waar je nieuwe ideeën en inspiratie kunt opdoen.


Meer over Leijns Creative Greenhouse ontdekken?

Leijns Creative Greenhouse opleidingen

Spuiboulevard 220, Dordrecht

Bekijk meer:opleidingen

adv.