Juffrouw Pollewop is verhuisd en woont nu samen met de Kekkestek

Door José de Jong 30 april 2018

Wie het duurzame warenhuis al eventjes volgt op Facebook, kon het al lezen: de Kekkestek en Juffrouw Pollewop wonen sinds 24 april samen. Het is voor die-hard fans een paar meter verder lopen. Maar als je huisgiraf Frits ziet, weet je dat je goed zit: op de Voorstraat 456 is het vernieuwde Juffrouw Pollewop te vinden. 

Het is niet de eerste verhuizing voor de winkel. In 2010 startten Maaike Bonnier en Mette Korteland hun duurzame kinderwarenhuis aan de Krommedijk. Drie jaar later verhuisden ze naar Voorstraat 481, een plek waar oude en nieuwe fans hen goed wisten te vinden. “Doordat de waterbus hier om de hoek zit, krijgen we ook veel bezoek uit de Drechtsteden zoals Zwijndrecht. Die weten dat de Voorstraat de entree van een mooi stukje Dordt is”, vertelt Mette.

De geboorte van de Kekkestek

“In 2016 openden we een tweede winkel. Op de hoek van de Voorstraat en de Suikerstraat kwam de Kekkestek. Ons paradijsje voor volwassenen, vol met leuke woon- en kookaccessoires. Maar we begonnen elkaar wel te missen. Samen bruisen we, komen we op ideeën voor leuke evenementen zoals de buitenspeeldag. Daarom besloten we te doen wat we eigenlijk het fijnst vinden: samen in één winkel staan”, licht Maaike toe.

‘We hopen mensen te inspireren’

In het vernieuwde Juffrouw Pollewop komt het assortiment van de beide winkels samen. Maaike: “We zijn nog steeds een warenhuis, alleen nu voor zowel kinderen als volwassenen. Onze vaste klanten hoeven zich geen zorgen te maken. Het Kekkestek-aanbod heeft zijn eigen hoek, direct als je binnenkomt. Maar we hopen zo nog meer mensen te inspireren met duurzame producten.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Juffrouw Pollewop en de Kekkestek - Het duurzame warenhuis Dordrecht - indebuurt.nl
Foto: Facebook Juffrouw Pollewop

Juffrouw Pollewop: nu twee in één

Misschien denk je wel: is dat niet krap, twee winkels in één. Maar dat valt reuze mee. “Het grappige is dat we nu meer ruimte hebben. Alles heeft zijn eigen plek en het klopt gewoon. We hebben de verhuizing gepland rondom onze openingstijden. In één weekend gingen twee voorraden samen. Maar we hebben het, mede dankzij een geweldig team, maar toch voor elkaar gekregen. Dinsdag 24 april opende de winkel zoals gewoonlijk zijn deuren, dus dat hebben we toch maar voor elkaar gekregen.”

Vorige Ondernemer Uitgelicht gemist? Lees hier over Tiffany van webshop Fashion Animal.

Juffrouw Pollewop

kinderkleding

nu open10:00 - 17:00

Voorstraat 456, Dordrecht

Bekijk meer:kinderkleding