Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jordy van familiebedrijf Jack’s Steakhouse & Crayestein Golf: ‘Mijn ouders hielden me weg bij de golfbaan’

Aangeboden door Jack’s Steakhouse 29 mei 2020

Zijn ouders hielden hem als jongen weg bij familiebedrijf Crayestein Golf. Toch runt Jordy Kuijsters het clubhuis & restaurant Jack’s Steakhouse. “Mijn vader wilde vooral dat ik iets ging doen dat ik leuk vind. Uiteindelijk betekende dat toch dat ik in de zaak wilde meedraaien.” Inmiddels is hij ruim zeven jaar verder en is het steakhouse uitgegroeid van ‘een project’ tot een groot onderdeel van de omzet van het bedrijf.

“Tijdens de financiële crisis en door veranderde wetgeving hadden we steeds minder omzet in het clubhuis. Ik miste een steakhouse in Dordrecht en vond dit concept goed passen bij een golfbaan. Zo kwamen we bij Jack’s Steakhouse. Na twee jaar hadden we al dezelfde horecaomzet als voor de crisis. Het restaurant groeide beetje bij beetje: eerst alleen het gedeelte rondom de bar tot de omvang die het nu heeft. Juist doordat we langzaamaan zijn gegroeid, denk ik dat we zo groot zijn geworden. En het grappige is dat nu meer dan de helft van onze gasten van buiten de golfbaan komt.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Jacks Steakhouse
Foto: indebuurt Dordrecht

Al ruim 30 jaar een familiebedrijf

Want daar begon het in 1988 mee. Vader Henk en zijn broer, de oom van Jordy, waren allebei golfprofessionals. Iets verderop in de Biesbosch lag al een driving range, een plek voor golfers om te oefenen. De broers hadden de droom een golfbaan te beginnen. Aan de rand van Dordrecht kwam een plek vrij voor een golfbaan en van iemand binnen de gemeente kregen een kans: het begin van Crayestein Golf. Zes holes werden er negen, en het terrein breidde uit van het gebied naast het clubhuis naar een stuk aan de overkant van de weg en uiteindelijk aan de andere kant van het spoor. “De golfbaan had nooit zo kunnen groeien zonder die man van de gemeente”, licht Jordy toe.

‘Mijn vriendin en ik hebben een afspraak: zij komt hier nooit werken’

Hoewel het nooit de bedoeling was een familiebedrijf te worden, werken er toch veel mensen uit de familie bij Jack’s Steakhouse en Crayenstein Golf. Ook Jordy’s zussen Stephanie en Kim en zwager Christian werken bij het familiebedrijf, en zijn moeder en tante draaiden ook een tijdje mee. “Het is fijn om als familie samen te werken. Je hebt meer voor elkaar over, als je moet invallen bijvoorbeeld. Maar het heeft ook zijn uitdagingen zoals meningsverschillen. Daarom heb ik ook met mijn vriendin afgesproken dat ze hier nooit gaat werken.” Jack’s Steakhouse is ook nog eens een eerbetoon aan Jordy’s opa. “Hij is de eerste golfer in onze familie.”

Je kunt verder lezen onder deze smakelijke foto’s.

Foto: Facebook Jack's Steakhouse
Foto: Facebook Crayestein Golf
Foto: Facebook Crayestein Golf

Meer dan vlees

Zoals het restaurant is begonnen als project, houdt Jordy van plannen maken. “We merken dat er meer behoefte is aan alleen vlees. Daarom passen we de kaart regelmatig aan. Nu hebben we ook meer keuze voor bijvoorbeeld visliefhebbers. Onder leiding van onze chefkok hebben we een kaart samengesteld waarbij we rekening houden naar de vraag naar gezondere en biologische keuzes.”

Ben je benieuwd naar de nieuwste kaart en kun je niet wachten om weer te eten bij Jack’s Steakhouse? Je kunt nu al een tafeltje reserveren via de website of de oranje knop hieronder. Tot die tijd kun je via de site ook elk weekend een aantal klassiekers laten bezorgen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Jack’s Steakhouse. Meer over Jack’s Steakhouse ontdekken?

Jack’s Steakhouse argentijnse restaurants

Geopend11:00 - 22:00

Baanhoekweg 50, Dordrecht

Bekijk meer:argentijnse restaurants

Meer over Crayestein Golf ontdekken?

Crayestein Golf sport en bewegen

Geopend08:00 - 21:00

Baanhoekweg 50, Dordrecht

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees meer over Jack's Steakhouse en Crayestein Golf:

OFYR BBQ barbecue buitenkeuken - Jack's Steakhouse - indebuurt Dordrecht

Wel de lusten, niet de lasten van een barbecue? Private BBQ’en doe je hier

Barbecueën en zomer zijn als Bert en Ernie: ze horen bij elkaar. Maar soms heb je geen zin om te str...
Jack's Steakhouse - indebuurt Dordrecht

Jack’s Steakhouse krijgt goede reviews: ‘Zalig gegeten, zouden meer mensen moeten doen’

Weet je soms niet in welk restaurant je moet eten? De bezoekers van The Fork, die we eerder kenden o...
Vrijgezellenfeest golfen golfclinic golfarrangement - Jack's Steakhouse Crayestein Golf

Hier vier je het leukste vrijgezellenfeestje ooit vanaf 50 euro

Zoek je een bedrijfsuitje of heb je geen idee wat je moet doen tijdens het vrijgezellenfeestje van j...

 

adv.