Gijs: ‘Een avondje bij De Hoff’nar moet een avondje uit zijn’

Aangeboden door De Hoff’nar 3 mei 2019

Dat veel Dordtenaren niet weten dat er middenin de woonwijk Crabbehof een kasteel zit met dezelfde naam, vindt Gijs van Epenhuijsen jammer. Al begrijpt de ondernemer het wel. “Als geboren en getogen Dordtenaar moest een klasgenoot, die nota bene in Tilburg woonde, mij wijzen op het kasteel én het restaurant daar. Ik schreef de toenmalige eigenaren aan en mocht aan de slag in de bediening.” Inmiddels runt hij met chef Kevin Schroots een klein jaar restaurant De Hoff’nar. 

Gijs maakte een klein horeca-uitstapje, maar was er snel bij toen het restaurant in nieuwe handen kwam. Eerder verhuurde kasteelheer Pieter-Jan Dekker namelijk het voormalige koetshuis en nu is Dekker zelf eigenaar van De Hoff’nar. Een belletje bracht Gijs terug naar de plek waar hij het vak geleerd heeft. “Ik vind het een mooie uitdaging om een eigen restaurant te hebben, zonder de zorgen van het betalen van alle kosten. Kevin en ik kunnen samen dit restaurant op onze eigen manier runnen”, vertelt hij.

Avondje uit

Dat betekent dat iedereen zich thuis moet voelen in het historische pand. “Of mensen zich opdoffen of in hun huispak komen, maakt mij niet uit. Ondanks het tafellinnen en de klassieke tafelschikking zijn we hier niet zo stijfjes. We willen dat onze gasten een fijne avond hebben, dat ze het gevoel hebben dat ze belevenis hebben gehad.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Restaurant De Hoff'nar Crabbehoff - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Het mooiste uitzicht van Dordt

Verwacht bij De Hoff’nar geen à la carte-menu. “De chef kookt een verrassingsmenu met drie, vier of vijf gangen, met Franse en Italiaanse invloeden en verse ingrediënten uit het seizoen. Uiteraard houdt hij rekening met dieetwensen. Daar schenk ik als gastheer passende wijnen bij. En natuurlijk heb je hier een prachtig uitzicht op kasteel Crabbehoff.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Restaurant De Hoff'nar - Crabbehoff - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Belevenis

Doordat het restaurant weer in handen is van de kasteelheer zijn samenwerkingen makkelijk te realiseren, weet Gijs. “Sommige gasten kennen het kasteel nog van hun eigen trouwerij. Toen het niet meer in handen van de gemeente was, was het bezoeken van het landhuis en de tuin niet meer mogelijk. Nu het kasteel en het restaurant in dezelfde handen zijn, kunnen we samen meer organiseren en gebruik maken van de tuin. Zo hebben we op 13 juli een opera-avond gepland staan, een avond vol muziek en mooi eten. En zulke evenementen willen we vaker organiseren. Elk diner bij De Hoff’nar moet een avondje uit zijn.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Hoff’nar. Meer over De Hoff’nar ontdekken?

De Hoff’nar restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Talmaweg 10, Dordrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.