Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de nieuwe eigenaar van delicatessewinkel Zuivelhoeve

Door José de Jong 29 november 2019

Ze is geboren en getogen Dordtenaar, en nu werkt ze een kleine maand op vijf minuten lopen van haar huis. Tamara Eshuis-Kane is sinds begin november franchisenemer van de Zuivelhoevewinkel in Stadspolders en we spraken haar over haar eerste weken als ondernemer.

Want zo vanzelfsprekend dat ze eigen baas zou zijn, is het niet altijd voor Tamara geweest. “Ik heb altijd al gezegd dat het leuk me leuk leek om voor mijzelf te beginnen. Maar mijn man heeft ook een eigen zaak, daardoor vond ik het toch een grote stap.”

En toen ging het snel

Zuivelhoeve ken je misschien van de emmertjes yoghurt in de supermarkt. In Dordrecht, maar ook in andere steden, zijn er delicatessenwinkels waar je vooral veel kaas, noten, tapas en andere lekkere dingetjes kunt vinden.

De Dordtse heeft de winkel zien komen op het Van Eesterenplein. “Ik weet nog hoe hier vroeger de DA zat en er in dat oude pand onder andere deze delicatessenzaak kwam. Het grappige is dat mijn man en ik, los van elkaar, in de etalage zagen dat ze een nieuwe eigenaar zochten. Wat leuk, zeiden we tegen elkaar. En toen ging het snel”, vertelt ze. “Binnen een week had ik de directrice in Twente aan de lijn, liep ik mee in deze winkel en deed ik inspiratie op bij andere franchisenemers.”

Het artikel gaat verder onder het Facebookbericht.

Een korte impressie van afgelopen 2 weken!! Ballonnen, bloemen, taart, bloemstuk!!! Wat een feest!!! #zuivelhoevedordrecht

Posted by Zuivelhoeve Dordrecht on Thursday, 21 November 2019

Het heft in eigen handen

“Eerder deed ik de boekhouding bij mijn man op de zaak. Ik was een aantal jaar thuis om één van onze kinderen te ondersteunen. Op mijn leeftijd kom je dan niet meer zo snel aan een baan. Dan maar als eigen baas aan de slag”, grapt ze.

‘Gastvrij zijn vind ik ontzettend belangrijk’

Na amper een maand let ze op andere dingen als ze zelf gaat winkelen. “Gastvrij zijn vind ik ontzettend belangrijk, net als Zuivelhoeve zelf. Voor mij is dat bijvoorbeeld klanten gedag zeggen, ook al ben je druk bezig. Pas nu valt het me op hoe verschillend je als klant bij diverse winkels wordt ontvangen. Daarom vind ik het ook zo leuk om in een speciaalzaak te staan. Ik leer mijn klanten steeds persoonlijker kennen.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto: Facebook Zuivelhoeve

Ieder pondje gaat niet door het mondje

Bij de delicatessenwinkel in Stadspolders is kaas een groot onderdeel van de producten in de winkel. “Vooral over de buitenlandse kazen leer ik elke dag meer. En ja, dan moet je natuurlijk ook veel proeven.” Gelukkig gaat ieder pondje nog niet door het mondje bij Tamara. “Je moet flink wat energie hebben om dit werk te doen. Alleen al lichamelijk, want die kazen wegen aardig wat. Maar ik krijg er juist veel energie van. Al ik thuiskom zit ik boordevol inspiratie. Dit zijn echt mijn kazenkindjes.”


Meer over Zuivelhoeve ontdekken?

Zuivelhoeve speciaalzaken

Geopend08:00 - 18:00

Van Eesterenplein 93, Dordrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

Misschien vind je dit ook wel interessant:

Sarisgang Dordrecht Winkelstraat - indebuurt Dordecht

Deze vijf ketens willen naar Dordrecht komen (en zoeken… jou?)

Er zijn genoeg ketens die zich op ons eiland willen vestigen. Het enige probleem: ze zijn op zoek na...

adv.