Deze “nieuwe” gezichten van Van Pelt Delicatessen stellen zich voor

Door José de Jong 22 februari 2019

We noemen ze de nieuwe gezichten van Van Pelt Delicatessen, maar Laura van der Glas en Bart Boersma draaien al jaren mee in de delicatessenzaak in winkelcentrum Sterrenburg. Al snel zag eigenaar en naamgever Nico van Pelt in de twee zijn opvolgers. “Hij peilde bij mijn vader of Bart en ik dat zag zitten”, vertelt Laura ruim een half jaar na de opvolging.

Partners op én naast de werkvloer

Niet alleen in zaken zijn Laura en Bart partners. De twee zijn ook verloofd. “Dat is geen probleem hoor,” vertelt ze. “We leerden elkaar kennen op de opleiding Ondernemer Retail en zo langzaamaan kregen we een relatie. We vinden het leuk om met elkaar te werken en vullen elkaar aan. Bart is meer van de kaas en ik van de andere delicatessen, maar iedereen in de zaak heeft wel affiniteit met alle producten. Dat we dit samen doen, vind ik juist fijn. Ik wilde altijd al een eigen winkel beginnen maar dan niet alleen.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Bart, Nico en Laura - Van Pelt Delicatessen - indebuurt Dordrecht
Bart, Nico en Laura | Foto: Van Pelt Delicatessen

Even wennen

Het was haar vader Berco die regelmatig catering afnam bij Nico, en hij had dan ook veel contact met de ondernemer. Zowel Laura als Bart werkten al een tijd in de speciaalzaak. Met zijn zeventigste verjaardag in het vooruitzicht vertrouwde Nico zijn zaak aan het stel toe. Zelf is hij nog als cateraar betrokken bij de winkel en adviseert hij de twee waar nodig.

“Dat hij ons kon en kan helpen met bestellingen doen, is natuurlijk erg fijn”, laat Bart weten. “Natuurlijk was de opvolging voor iedereen een beetje wennen, zowel voor ons als voor de werknemers en Nico. We zien onszelf ook niet als de grote bazen. Van lieverlee is alles zo mooi gegroeid.”

Van Pelt Delicatessen kaasafdeling - indebuurt Dordrecht
Foto: Van Pelt Delicatessen

Van kaasplankje tot koffie

Van nootjes en chocolade tot wijnen en kazen: in de winkel vind je zo’n 800 producten. Laura: “Het is juist die afwisseling die ik leuk vind, van kaasplankje tot koffie. En die koffie, die komen heel veel vaste klanten drinken. We weten van elke vaste gast wat hij of zij drinkt.” Daar sluit Bart zich bij aan: “Ik vind het onwijs gaaf om met delicatessen bezig te zijn. We verkopen alles dat lekker is, hoe leuk is dat. Maar ook het klantcontact maakt dit werk leuk voor mij.”

Lees ook het interview dat we in 2017 hadden met Nico:

nico van pelt

Nico van Pelt: ‘Bij een standaard kopje koffie serveren we twee glaasjes’

Een goeie delicatessenwinkel moet je met een kaarsje zoeken. Maar in winkelcentrum Sterrenburg hebbe...


Meer over Van Pelt Delicatessen ontdekken?

Van Pelt Delicatessen

koffiebars

Nu open09:00 - 18:00

P.A. de Kok-plein 116, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars

adv.