Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dennis van Buuren: ‘Fantastisch dat mensen Visser’s Poffertjes na tien jaar nog herkennen’

Aangeboden door Visser’s poffertjes 14 juni 2019

Je hebt mensen die een passie hebben en daar nog iets mee proberen te verdienen, én rasondernemers. Dennis van Buuren behoort tot beide categorieën maar ziet zichzelf vooral als zakenman. “Een goedlopende zaak komt niet uit de lucht vallen. Het is hard werken,” vertelt hij.

En hard werken, dat doet Dennis wel. Met twee zaken, Luca en Visser’s Poffertjes, maakt hij lange dagen. Tel daarbij ook nog eens op dat hij zich inzet voor een levendigere binnenstad – zo initieerde hij de film Walking on Sunshine op het Statenplein na afloop van The Passion – en je kunt je voorstellen dat het lastig is om de balans tussen werk en privé goed te houden.

Het interview gaat verder onder de foto.

Osteria Bar Luca Italiaans restaurant - indebuurt Dordrecht
Foto: Osteria Bar Luca

Alles in één

“Succes komt niet uit de lucht vallen,” vertelt hij. “Je moet inventief zijn en een lange adem hebben. Je bent je eigen boekhouder, marketeer, HR-manager en inkoper. Ik ben bereid tweehonderd procent te geven.”

‘Ik wil de beste zijn, ik ben een winnaar’

“Ik heb een grote drive, dat geef ik toe. Soms heb ik maar vijf procent tijd voor mijn privéleven. Maar ik hou van aanpakken. Maak ik een lange dag van vijftien uur in de zaak dan ga ik nog even door, want zo kan ik meters maken. Na een hele dag poffertjes bakken op Lepeltje Lepeltje zette ik in het restaurant alvast dingen gaan klaar voor de volgende dag in de poffertjessalon. Natuurlijk kun je ook voor gemiddeld gaan, dan heb je niet de ambitie die ik nastreef. Ik wil de beste zijn, ik ben een winnaar.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Visser's Poffertjes - Nieuwe espressomachine - indebuurt Dordrecht.jpg
Foto: indebuurt Dordrecht

Opsteker van een koffieprijs

En winnen, dat deed Visser’s Poffertjes vorig jaar. De koffie viel in de prijzen bij de Misset Koffie Top 100: in de poffertjessalon drink je de beste koffie in een café in heel Nederland. “Ik sta niet zo snel te juichen, maar deze koffieprijs was wel een opsteker. Zeker als je nagaat dat de koffie vroeger niet om over naar huis te schrijven was.”

Traditie meets innovatie

Daarnaast boekte Visser’s Poffertjes nog meer successen in de afgelopen twee jaar. “Wat zo fantastisch is, is dat oude gasten het restaurant tien jaar na dato nog steeds herkennen. Dat vaste gasten als Kees Thies hier nog steeds komen spreekt voor zich. Ook onze karaokeavondjes, die we in de winter weer oppakken, de stamppotavonden die in september terugkeren en onze pannenkoekenavonden zijn een mooi succes. Voor mij het perfecte voorbeeld dat je traditie kunt combineren met innovatieve ideeën.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Aad en Dennis van Buuren 1 - Viiser's Poffertjes oliebollen - indebuurt Dordrecht
Dennis met zijn vader, ondernemer Aad van Buuren | Foto: indebuurt Dordrecht

Visser’s Poffertjes: het boek

Die stamgasten wil Dennis in het zonnetje zetten. “We zijn bezig met een boek over al die jaren Visser’s Poffertjes. Daarvoor interview ik vaste gasten over leuke verhalen en anekdotes die ze meemaakten in de zaak. Nu hebben we nog mensen die hier al decennia komen. En het grappige is dat ze elkaar vaak niet eens kennen, omdat ze allemaal een ander vast tijdstip of vaste dag langskomen. Samen met fotografie wordt dit een mooi boek, juist voor hen.” Hij grapt: “Het gaat zeker nog wel een paar jaar duren voordat het af is, maar het is een leuk project.”

Succesfactoren

Hoe gaat het, nu bijna halverwege zijn vijfjarenplan? “We gaan de goede kant op,” vertelt hij. “Het blijft de kunst om jong talent aan te trekken. Maar doordat ik een sterk team heb waarop ik kan vertrouwen, weet ik dat we de goede kant op gaan. De honderd procent inzet van mijn personeel en de persoonlijke touch die we geven zijn de succesfactoren van Visser’s Poffertjes en Luca.”


Meer over Visser’s poffertjes ontdekken?

Visser’s poffertjes koffiebars

Geopend11:00 - 21:00

Groenmarkt 9, Dordrecht

Bekijk meer:koffiebars

Meer lezen?

Visser's Poffertjes on tour - Poffertjesbakfiets - indebuurt Dordrecht

Visser’s on tour: op deze festivals geniet je van Visser’s Poffertjes

Festivals met foodtrucks zijn niet meer weg te denken uit Dordrecht. Niet voor niets wonnen we de pr...
Visser's Poffertjes - De beste koffie in Dordrecht in een café - Noortje - indebuurt Dordrecht.jpg

Bij Visser’s weten ze hoe je écht lekkere koffie maakt

Niets dan lovende woorden kreeg Visser's Poffertjes over hun koffie. In de Misset Koffie Top 100 beh...
Visser's

Massaal aan de poffertjes: Visser’s gaat weer open mensen!

We hebben er lang op moeten wachten, maar op woensdag 17 mei gaat de poffertjeszaak Visser's weer op...

adv.