Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Denise Koorevaar is (kinder)fysiotherapeut: ‘Ik kies bewust voor een kleine praktijk’

Door José de Jong 27 september 2019

De naam van haar praktijk is allesbehalve standaard: Stadspraktijk ’t Vosje. Voor (kinder)fysiotherapeute Denise Koorevaar was de zoektocht naar de perfecte naam voor haar eigen bedrijf alles behalve een snelle beslissing, maar wel met een mooi resultaat. “Mensen hebben het nu echt over ’t Vosje.”

What’s in a name?

“Ik heb lang nagedacht over de naam en zelfs met een professioneel iemand erover gespard. Eerst wilde ik twee namen: eentje voor mijn praktijk voor volwassenen en eentje voor kinderen. Ik was bang dat volwassenen het te kinderachtig vinden. Maar ik ben blij dat ik toch voor één naam heb gekozen”, legt Denise uit.

Ze vervolgt: “Mensen hebben het nu echt over ’t Vosje. Kinderen trekken speciaal een vossentrui aan. Mijn vriend heet De Vos, maar dat is niet echt de reden dat ik voor deze naam koos. Ik ben gewoon gek op dieren. En alleen Stadspraktijk klinkt zo steriel, juist wat ik niet wil.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Denise Koorevaar - Stadspraktijk 't Vosje fysiotherapie kinderen fysio - indebuurt Dordrecht
Foto: Christine Reehorst voor Stadspraktijk ’t Vosje

Liefde op het eerste gezicht

Die dierenliefde overwoog ze eens om in te zetten in haar werk. “Ooit dacht ik erover na om me te specialiseren in dierenfysiotherapie, en nog steeds speel ik met dat idee. Maar tijdens mijn stage werd ik verliefd op baby’s.” Haar ogen stralen als ze het over haar allerkleinste cliënten heeft. “Kinderen gaan zo snel vooruit in hun proces, dat vind ik echt leuk.”

Binnenhuisarchitecte

Kijk je rond in de kleine praktijk, dan valt het je op dat de ruimte er niet uitziet als een standaard fysiopraktijk. “Ik heb nog een tijdje overwogen binnenhuisarchitecte te worden. Maar die liefde voor interieur kan ik nu kwijt in deze ruimte.” Haar voorliefde voor vintage zie je bijvoorbeeld terug in de ouderwetse gymbank in de praktijkruimte of de oude opklapstoelen in de wachtruimte.

Snel beslissen

Het ondernemen kwam op haar pad. “Vroeger dacht ik er nooit aan om iets voor mijzelf te beginnen. Mijn eerste stap in ondernemerschap was een massagesalon en daarnaast had ik nog andere banen. Daarna zette ik mijn massages voort in de zonnestudio van mijn tante, die nog wel een plekje voor mij had. Zij verkocht haar bedrijf terwijl ik aan het afstuderen was als kinderfysiotherapeut. Ik woonde al hierboven, maar ik moest binnen twee maanden een plan maken.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Denise Koorevaar - Stadspraktijk 't Vosje - fysio fysiotherapie kinderen - indebuurt Dordrecht
Denise’s voorliefde voor interieur zie je terug in haar praktijkruimte | Foto: Stadspraktijk ’t Vosje

Voorbestemd

“Ik had dat zetje nodig, denk ik. Vanuit mijzelf zie ik snel beren op de weg en in het begin was ik best onzeker. Ik opende in september vorig jaar en begin dit jaar was ik al zo volgeboekt, dat ik volledig voor mijn eigen bedrijf ben gegaan. Dat heb ik wel weer mooi gedaan, denk ik nu. Ja, ik ben trots op mijzelf. Het is allemaal in een sneltreinvaart gegaan. Mijn langetermijnplan ging ervan uit dat ik binnen vijf jaar drie dragen kon werken. Dat heb ik nu al bereikt.”

Geen haast

Denise runt een kleine praktijk met alleen een stagiair en met een reden. “Voor mij is het belangrijk dat ik een band opbouw en persoonlijk contact met mijn cliënten heb. Daarom neem ik ook ruim de tijd voor mijn afspraken. Dat kon bij mijn oude praktijk niet en dat vond ik echt jammer. Ik wil niet meer zo strak ingepland zitten als vroeger, die valkuil wil ik niet meer in.”

Ze vervolgt: “Ik krijg ook vaak te horen dat het kleinschalige van mijn praktijk zo wordt gewaardeerd. Mijn eigen regels bepalen vind ik ook superleuk. Het is elke dag weer een feestje om hier te werken.”


Meer over Stadspraktijk ’t Vosje ontdekken?

Stadspraktijk ’t Vosje

Vandaag gesloten

Voorstraat 23a, Dordrecht

Lees meer inspirerende ondernemersverhalen:

Rolinca Kooren - Ro Interieurontwerp Studio - indebuurt Dordrecht

Interieurontwerpster Rolinca: ‘In een huis moet je kunnen leven’

"In een huis moet je je schoenen kunnen uittrappen." Het is misschien een uitspraak die je niet verw...
Arend-Jan van Geldere - Knappe Fiets - indebuurt Dordrecht

AJ switchte van mode en onderwijs naar zijn eigen vintage fietsenbedrijf

"Zo, dat is een knappe fiets!" Het was een uitspraak die het leven van AJ van Geldere veranderde. "I...
Atelier Klei & Zij - Eva van der Willigen - indebuurt Dordrecht

Eva van Klei & Zij: ‘Werken met klei kan misgaan, maar het mooie zit juist in verrassing’

Dat sieraden van klei allesbehalve suf zijn, bewijst Eva van der Willigen-Timmer wel. In haar Atelie...

adv.