Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chantal is weddingplanner: ‘In aanloop naar mijn eigen bruiloft merkte ik hoe goed ik hierin ben’

Door José de Jong 24 april 2020

Sinds ze bijna anderhalf jaar geleden zelf trouwde, wist zelfbenoemd control freak Chantal Dubbeldam dat ze wedding planner wilde worden. Trots kondigde ze in februari haar plannen aan onder de naam Het Meisje In Blauw. Maar nog voordat het trouwseizoen kon beginnen, was het voor Chantal al afgelopen door de coronacrisis.

“De coronamaatregelen waren wel een domper”, vertelt ze ons aan de telefoon. “Ik had superveel zin in het trouwseizoen. Dat zou voor mij beginnen met trouwevenement Strikjes op je Mouwen op 18 april. Toen ik de maatregelen hoorde wist ik al: dit gaat niet mijn jaar worden. De meeste bruiloften worden tot eind augustus gehouden. Maar ik bekijk het positief. Sowieso is dit voor mij een opstartjaar. Doordat ik net ben gestart en daarnaast nog een baan heb, komt deze crisis minder aan. Ik zie om me heen weddingplanners struggelen. Mocht er in de toekomst nog een crisis komen, dan heb ik deze ervaring al opgedaan.”

Weddingplanner van de logistiek

De oud-directiesecretaresse werkt nu als expediteur, waarbij ze mensen begeleidt die naar het buitenland verhuizen. Van douane tot het transport van spullen, Chantal regelt het. “Eigenlijk ben je ook een soort weddingplanner, alleen dan in de logistiek. In aanloop naar mijn eigen bruiloft merkte ik: dit is waar ik goed in ben. Ik heb de trouwbranche zo goed uitgepluisd dat ik ontdekte hoe leuk die branche is. Zo is mijn liefde voor trouwen geboren.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Control freak

Doordat ze zo intensief bezig was met haar eigen bruiloft, vreesde ze in een zwart gat te vallen. “Tijdens die superleuke periode naar onze bruiloft toe, hoorde ik van veel mensen dat dit echt iets voor mij is. Zou je niet voor jezelf beginnen, vroegen ze me. Na onze trouwerij vroeg ik me af wat ik erna kon organiseren. Als er een vakantie of feest georganiseerd moet worden, ben ik diegene die dat graag doet. En zo kwam ik erop om als weddingplanner aan de slag te gaan.”

Ervaringsdeskundige

Wie weddingplanner zegt, denkt misschien wel aan de gelijknamige film met Jennifer Lopez. “Mijn diensten variëren van professioneel ceremoniemeester zijn tot de complete organisatie van een bruiloft. In de eerste functie zorg ik ervoor dat alles op de dag zelf op rolletjes loopt. Mensen vergissen zich vaak hoeveel er komt kijken bij het ceremoniemeesterschap.”

‘Daar had ik niet aan gedacht’

Zo zijn er dingen waar je misschien zelf niet aan denkt. Kies je voor een feest in je eigen achtertuin, dan is het bijvoorbeeld wel handig om een paar buitentoiletten te regelen. En een zonnige trouwdag is natuurlijk mooi, maar wat doe je als het ontzettend warm is? Of als het juist regent? “Als familielid of vriend(in) kun je op de dag zelf minder genieten. Ik wil ervoor zorgen dat zowel bruidsparen als hun gasten niets meekrijgen van de organisatie zelf. Ikzelf had ook een professioneel ceremoniemeester en dat was de beste keus ever.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Posted by Het Meisje In Blauw – Weddings & Events on Sunday, 26 January 2020

 

Van A(anzoek) tot Z(akdoekjes)

Huur je Chantal in als weddingplanner, dan kun je zeggen: dit is ons budget en dit zien we voor ons. “Een hele verantwoordelijkheid en een beetje spannend ja,” geeft ze toe, “maar dat maakt het alleen maar leuk. Ik hoop dat mensen kunnen terugkijken op een supermooie dag, dat ik ze heb ontzorgd. Bruidsparen hoeven van mij alleen maar de liefde vieren. Als jij de mooiste dag van hun leven nog iets mooier hebt gemaakt, dan voel ik al vlinders in mijn buik.”

Chantals website is nog niet live, maar je kunt al wel contact opnemen via [email protected]


Meer over Het Meisje In Blauw – Weddings & Events ontdekken?

Het Meisje In Blauw – Weddings & Events dienstverlening

, Dordrecht

Bekijk meer:dienstverlening

Ook leuk:

Dick en Agnes van der Lei - Allure Crystals & Jewels sieradenwinkel juwelier

Agnes en Dick verruilden de binnenvaart voor een winkel: ‘Ik wilde vaker bij onze kinderen zijn’

Het klinkt misschien romantisch, samen een zaak runnen. Maar sommigen moeten er niet aan denken om t...
Insta-Green Academy Summer School Ring of Spring

Superleuk! Tijdens deze workshop maak je de überhippe Ring of Spring

Je kunt een avondje bingewatchen op Netflix, scrollen op Facebook of je sufpinnen op Pinterest. Maar...

Geen centrale examens voor Dordtse Violet: ‘Jammer dat ik nooit aan mijn kinderen kan vertellen hoe het was’

Toen ze op het nieuws zag dat de centrale examens dit jaar niet doorgingen vanwege het coronavirus, ...

adv.