Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arthur van Alpon Parket: ‘Ik voel me geen ondernemer, maar de zaak blijft groeien’

Aangeboden door Alpon Parket 6 maart 2020

Het liefst laat Arthur Sonnevelt zijn vloeren het woord doen, maar voor de rubriek Ondernemer Uitgelicht maakt hij graag een uitzondering. Alhoewel… “Ik zie mezelf niet als een echte ondernemer, hoor. In mijn ogen zijn dat van die lefgozers die grote investeringen doen in nieuwe dingen. Ik ben meer behouden, maar dat werkt wel al ruim zeventig jaar voor Alpon Parket.”

Al sinds de jaren ’80 is Alpon de familiezaak van de Sonnevelts, de familie die de parketwinkel overnam van naamgever Ad Luijten. Alpon is namelijk een samentrekking van Ad Luijten Parket Onderneming. Destijds stond vader Nico samen met moeder Elly aan het roer. In 1989 kwam Arthur in de zaak. “Het was altijd al het plan dat ik de zaak zou overnemen. Dat ging alleen wat sneller dan gepland omdat mijn vader in 2003 overleed. Nu werkt mijn zoon Ian ook hier en zit het er wel in dat de zaak naar hem zal gaan.”

Op één lijn

Samen met neef Jan, zoon Ian en sinds 2018 met Mark, staat Arthur dagelijks in de vloerenspeciaalzaak aan de Blekersdijk. “Mark mag dan geen familie zijn, het voelt toch als een familiebedrijf. We hebben hier geen hiërarchie en we werken niet op commissie. Daardoor kunnen we onze klanten echt adviseren en hoeven we niet te pushen. Dat is toch fijn voor klanten en meer in hun belang.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Alpon Parket Jan van Os, Arthur Sonneveld en Ad Luijten - indebuurt Dordrecht
Jan van Os, Arthur en Nico Sonnevelt | Archieffoto: Alpon Parket

Thuis in eigen huis

Het contact met de klanten is wat hij na ruim dertig jaar nog steeds leuk vindt. “Al toen ik de MEAO volgde en bij mijn vader in de zaak werkte, had ik plezier in het klantcontact. Mensen doen toch een flinke investering en een vloer is erg bepalend voor hoe je woonkamer eruit ziet. We helpen klanten om zich fijn en gelukkig thuis te voelen. Die interactie maakt mijn dag elke keer leuk.”

Wat is een rasondernemer?

Nu Mark ook bij Alpon werkt, kan Arthur eindelijk wat meer tijd vrij nemen. “Nu we met zijn vieren zijn, kunnen we avondafspraken en zaterdagen beter verdelen. Daarnaast is er door de komst van Mark altijd één van ons in de winkel. Ook al zijn we op maandag gesloten, toch ben ik aan het werk met de administratie. Vanuit huis ben ik gewend hard te werken, dat is dan wel het ondernemerschap dat in me zit. Maar zoals een rasondernemer meerdere vestigingen openen is niets voor mij. Dan zou ik minder tijd hebben om in de winkel te staan of bij klanten langs te gaan. Ik voel me hier goed bij en ik zie nog steeds groei.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Alpon Parket. Meer over Alpon Parket ontdekken?

Alpon Parket speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:30 |19:00 - 21:00

Blekersdijk 114, Dordrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees meer:

Jan keek binnen bij zeker 1000 Dordtse huizen en dit is de reden

Dachten we dat wij geluk hadden: iedere week binnenkijken in een Dordts huis. Jan van Os heeft het n...
Alpon Parket Dordrecht - houten vloeren laminaat parket - indebuurt Dordrecht

5 x hierom wil je omrijden voor Alpon Parket

Er zijn speciaalzaken waar je graag een einde voor omrijdt. Alpon Parket hoort zeker in dat rijtje e...
Alpon Parket Dordrecht - Jan van Os en Arthur Sonneveld

Dit is waarom je dus graag over de vloer wil komen bij Alpon

Wil jij ook graag een unieke houten vloer? Dan ben je bij Alpon Parket aan het juiste adres. Met de ...

adv.