Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 restaurants and counting: hoe broers Takis en Thomas Tsatsos hun imperium bouwen

Door José de Jong 24 januari 2020

Wie het portfolio van Takis en Thomas Tsatsos ziet, denkt waarschijnlijk dat ze het goed voor elkaar hebben. Met zes goedlopende horecazaken en een eigen foodtruck lijkt de zon alleen maar te schijnen voor de Griekse broers. “Als je het zo op een rijtje zet, is het ook niet niets”, vertelt Takis in restaurant Crimp aan de Visstraat. “Maar daar zit dag en nacht werken achter.”

‘Gaan, gaan, gaan’ is een toepasselijk motto van de twee ondernemers. Al jong werkten ze in de zaak van hun ouders, Grieks restaurant Olympiada op de Visbrug. Sinds ze het restaurant overnamen, openden ze tweede Griekse restaurants in Barendrecht en Maassluis en begonnen ze samen met vriend Nicky van der Toorn BRUT Burger Bar en BRUT Food & Wine Bar aan de Groenmarkt. In 2018 kwam daar de overname van Crimpert Salm bij, die ze omdoopten tot De Crimp.

Goede basis

“Onze basis is toch Olympiada”, zegt Takis als hij terugkijkt naar de wervelwind die zijn leven is. “Dat is echt de baby van mijn ouders die het restaurant 35 jaar geleden zijn begonnen. Al vanaf jonge leeftijd runnen wij de zaak. Het vertrouwen dat mijn ouders ons hebben gegeven is echt tof. Daarvoor moet ik toch wel mijn complimenten aan hen geven. Bij Olympiada zijn de gerechten nog steeds hetzelfde; aan de recepten hebben we weinig veranderd. Alleen het interieur krijgt elke paar jaar een opfrisbeurt. Drie jaar geleden pakten we het restaurantgedeelte aan en nu waren de keuken en de wc’s aan de beurt.”

Het interview gaat verder onder de foto.

Foto: Facebook Olympiada

Help, ik ben een klusser

We kunnen het niet laten om te vragen hoe ze dat toch doen? “Het is dag en nacht werken”, geeft zijn broer Thomas toe. “Ik vorm samen met Takis, mijn ouders en Nicky een goed team. We hebben echt wat aan elkaar. Ik geloof echt dat wie niet kan delen, ook niet kan vermenigvuldigen. Samen vormen we een hecht team. Pas nu we alle drie een jong gezin hebben, kunnen we het een stukje rustiger aan doen omdat we bewust tijd vrij maken voor ons gezin. Al hoewel: ik zit zakelijk al zes jaar in een verbouwing”, grapt hij. “We zijn altijd bezig met updaten. Stilstaan is er niet bij.”

Rode draad

Met drie Grieks restaurants, een burgerbar, een wijnbar en een all day restaurant met een klassieke keuken heeft het drietal veel verschillende concepten. Wat hebben deze concepten gemeen? “Waar je ook komt, bij onze restaurants staan onze kernwaarden gastvrijheid, kwaliteit, sfeer en service centraal. Zo trainen we onze teams. Hier in Dordrecht rouleert ons personeel tussen de restaurants zodat ze scherp blijven, en ook wij staan regelmatig in de zaken. Juist door eens ergens anders te werken, kun je leren van elkaar en word je bewust van je eigen verbeterpunten. Ben ik in De Crimp dan werk ik ook echt in De Crimp. Dat geldt voor ons alledrie”, vertelt Takis.

Het interview gaat verder onder de foto.

Groenmarkt Dordrecht
Met Olympiada links, BRUT rechts en De Crimp om de hoek hopen de Tsatsos-broers dat dit stukje Dordt een gezellig horecaplein wordt | Foto: Google Streetview

Op gevoel

Het is geen doel op zich om elke twee jaar een zaak te openen, vertelt Thomas: “De mensen die voor ons werken, zijn echt belangrijk voor onze groei. We matchen onze medewerkers graag met onze concepten. We kijken naar wat we missen, maar vooral wat de stad mist. We denken te weten waar er behoefte aan is. Qua hoeveelheid horeca kan Dordrecht niet echt meer groeien, maar als het aankomt op kwaliteit kunnen we als stad nog wel een stap verder gaan. En soms komt er een locatie op je pad, zoals bij De Crimp gebeurde. Doordat we echt zijn opgegroeid in de horeca, hebben we daar een goed gevoel voor.”

Eens een ondernemer…

En hoe is het nou, om samen te werken als broers en vrienden? “We botsen eigenlijk zelden”, leggen de broers uit. “We voelen en vullen elkaar aan. En als één van ons nee zegt, dan is het nee. Alleen als het goed voelt, gaan we ervoor. Komt weer dat gevoel erbij kijken”, lacht hij. “Als jonge vaders hebben we wel geleerd gezinstijd te nemen. Omdat we dat kunnen afwisselen, weten we precies wanneer iemand wel en niet beschikbaar is. Al hoewel, we blijven ondernemer. Gebeurt er iets groots, dan komen we eraan”, voegt Thomas eraan toe.

10% korting!

2020 is een jubileumjaar voor de familie Tsatsos. Olympiada Dordrecht viert zijn 35-jarig jubileum en de Barendrechtse vestiging bestaat tien jaar. “Dat willen we vieren met onze klanten. Aan kortingsacties doen we normaal gesproken niet”, licht Takis toe, “maar deze mijlpalen willen we wel echt vieren met onze gasten. Daarom krijg je tot en met 15 maart 10% korting op de gehele rekening.” Yamas!


Meer over Grieks restaurant Olympiada ontdekken?

Grieks restaurant Olympiada griekse restaurants

Gesloten16:00 - 22:00

Visbrug 2, Dordrecht

Bekijk meer:griekse restaurants

Meer over Restaurant De Crimp ontdekken?

Restaurant De Crimp eetcafés

Geopend11:00 - 22:00

Visstraat 7, Dordrecht

Bekijk meer:eetcafés

Meer over BRUT – Food & Wine Bar ontdekken?

BRUT – Food & Wine Bar bars

Geopend12:00 - 22:00

Groenmarkt 121, Dordrecht

Bekijk meer:bars

Lees meer inspirerende ondernemersverhalen:

byBranderhorst Jolanda Branderhorst.jpg

Van concept store byBranderhorst. tot sociaal atelier Wereldwijven: Jolanda doet het allemaal

Noem het een pop-up shop, een concept store of misschien een galerie met winkel: byBranderhorst. is ...
Christine van Tienhoven Pakhuis Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Christine geeft kookworkhops op maat: met bier of alleen toetjes, alles kan!

Van opslagruimte tot sportstudio: voor de leegstaande benedenverdieping van haar eeuwenoude huis had...
IVS Opleidingen Timmy Scheepsbouwer

Timmy over 40 jaar IVS Opleidingen: ‘Er komen zelfs mensen uit Amsterdam en Friesland naar ons toe’

IVS Opleidingen zit al 40 jaar Dordrecht. Het instituut voor lichaamsverzorgende en therapeutische b...

adv.