Oh no! Intertoys is failliet en dit betekent het voor de Dordtse filialen

Door Lisanne Doff 21 februari 2019

Eerder schreven we al dat speelgoedwinkel Intertoys in zwaar weer zit. En nu is het dan daadwerkelijk zo: Intertoys is failliet verklaard. Ook de Intertoys in winkelcentrum Sterrenburg heeft hiermee te maken en gaat uiteindelijk dicht. De Intertoys in de binnenstad is een franchise-onderneming en blijft voorlopig wél gewoon open. 

Ontslagen

Op de website van het AD lezen we dat het voor de ruim 3000 werknemers van Intertoys een zwarte dag is: voor hen is ontslag aangevraagd. De winkels blijven voorlopig wel gewoon open: tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Er wordt druk gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart. Cadeaubonnen zijn tot en met zondag 24 februari geldig.

Intertoys in de binnenstad blijft voorlopig open

Intertoys Dordrecht Centrum zegt: ‘Wij hebben genoeg mogelijkheden om te zorgen dat de winkel goed gevuld blijft met mooi speelgoed.’ En daarom is iedereen nog van harte welkom in de winkel.

Moordende concurrentie

Volgens Roland Armbruster, CEO van Intertoys, staat ook een marktleider in speelgoed zoals Intertoys onder de ‘huidige marktomstandigheden’ voortdurend onder druk. Door de felle concurrentie van winkels zoals Action en Kruidvat zag Intertoys hun verkopen in tien jaar tijd halveren.


Meer over Intertoys Speelgoedwinkel – P.A. de Kok-Plein ontdekken?

Intertoys Speelgoedwinkel – P.A. de Kok-Plein speelgoedwinkels

Nu open09:00 - 18:00

P.A. de Kok-Plein 143, Dordrecht

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Meer over

Bedrijvigheid

adv.