New in Dordrecht: deze zaken maakten een flitsende start in 2019

In 2019 kwamen er weer een heleboel ondernemers met een nieuwe zaak naar Dordrecht. Restaurants, bars, winkels en nog veel meer. Dit lijstje is een terugblik met leuke zaken die onze stad rijk is sinds 2019.

Bistro La Bohème

Foto: Bistro La Bohème

Begin dit jaar fietsen we langs de Steegoversloot en zien we wat gebeuren bij nummer 189. Ron en Jackie van de Merwe zijn er druk bezig met hun eigen bistro: Bistro La Bohème. 3 april gingen ze officieel open en sinds die tijd draaien ze lekker. Sinds januari hebben ze weer nieuwe gerechten op de kaart.

Action in Maasplaza

Na het vertrek van Gall& Gall, Aldi en Etos werd winkelcentrum Maasplaza steeds leger. Maar dit jaar is een groot gat opgevuld met de derde vestiging van Action. Nu kun je jouw boodschappen én koopjesjagen met elkaar combineren.

Baby Spa Deluxe

Baby Spa Deluxe is nog maar net open, maar wel de eerste van zijn soort in de Drechtsteden. Isabelle Beisenherz en haar vriend hebben de Spa aan Rivierenplein 6 zelf opgezet. Het is een plek waar je als kersverse moeder of vader kunt ontspannen met je baby.

Bistro La Bohème

Steegoversloot 189, 3311 PN Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Action Maasplaza

Korte Parallelweg 159-161, 3311 JN Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Baby Spa Deluxe

Rivierenplein 6, 3313 HD Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Belicio Cheatday

Belicio-Cheatday - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Amber Beekkerk van Ruth opende begin april haar zaak Belicio-Cheatday op Statenplein 140. In Rotterdam was ze al echt een begrip en in Dordt heeft ze dat ook al waargemaakt. Het is een zaakje voor zoetekauwen. Je kunt er terecht voor freakshakes, koekjesdeeg, wafels en iedere woensdag kun je er een uur lang onbeperkt crepes eten.

Street One

Halverwege april kwam er op nummer 48 aan het Bagijnhof een nieuwe kledingwinkel: Street One. Het is de eerste winkel van het Duitse modemerk in Dordrecht, al kon je het merk al eerder kopen in de V&D.

Luca Osteria & Bar

Luca heeft midden op het Scheffersplein een plekje gekregen, op de oude plek van tapas-bar Miró. Je eet er Italiaans, dus kunt er terecht voor pizza’s en pasta. Daarnaast zijn ze tot laat open. De eigenaar is Dennis van Buuren die we natuurlijk kennen van Visser’s Poffertjes. Met Luca is hij een nieuw avontuur aangegaan.

Belicio Cheatday

Statenplein 140, 3311 NH Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Street One

Bagijnhof 48, 3311 KE Dordrecht

Meer informatie

Osteria-bar Luca

Voorstraat 256b, 3311 ET Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Loods Morée

Loods Morée producten
Loods Moreé als je de winkel in loopt. | Foto: indebuurt Dordrecht

Move over Lush, wij hebben nu Loods Morée. Zo kondigden we de komst van dit leuke winkeltje aan. Chantal Pluijmert opende de winkel in april op de Voorstraat en verkocht zelfgemaakte bathbombs, zeep, kaarsen, decoratie voor in huis en nog véél meer. Helaas moest Loods Morée in december sluiten, maar Chantal hoopt een comeback te maken.

De Remise

Tijdens de kerstmarkt in 2018 waren ze al aan het proefdraaien met koffie. Op 27 april begonnen Rens Groeneveld en zijn dochter Els met de Remise. Sinds die tijd bij Grotekerksbuurt 31b terecht voor koffie, cake en ijs, waaronder Ben & Jerry’s.

CUCU Foodbar

Heb je zin in rendang vlees, gado gado, sateh ajam en authentieke spekkoek, dan kun je je geluk niet op. Want sinds dit jaar zit op Voorstraat 489 een Moluks-Indonesisch afhaalrestaurant. Restaurant CUCU uit Zwijndrecht opende namelijk een tweede vestiging.

Loods Morée

Voorstraat 356, 3311 CX Dordrecht

Meer informatie

De Remise

Grotekerksbuurt 31b, 3311 CA Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

CUCU Foodbar

Voorstraat 489, 3311 CV Dordrecht

Meer informatie

DOK Bistro

Dok Bistro - indebuurt Dordrecht
Foto: Facebook Dok Bistro

Vanaf 15 mei kun je aan de Spuiboulevard terecht bij het nieuwe DOK Bistro. Bij het nieuwe restaurant staat de kracht van de eenvoud centraal. Eigenaar Peter de Leeuw heeft ook twee andere zaken op hetzelfde stukje zitten, namelijk DOK Bar & Bites en Bar & Bites 2.0.

Mooi Zo!

In de Vleeshouwersstraat 14 opende een nieuw winkeltje met de naam ‘Mooi Zo’. In het pand kun je zelfgemaakte spullen kopen of even zitten voor een hapje en drankje. In het onderstaande artikel lees je meer over wat je er in de winkel kunt aantreffen.

Cows & More

Ze waren al eventjes open in het oude pand van Leen Bakker, maar op 28 september vierde Cows & More de officiële opening. Met kortingen verwelkomden ze klanten in hun woonwinkel aan de Burgemeester de Raadtsingel.

DOK Bistro

Spuiboulevard 3, 3311 GN Dordrecht

Meer informatie

Mooi Zo

Vleeshouwersstraat 14, 3311 CS Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Cows & More

Burgemeester de Raadtsingel 95A, 3311 JG Dordrecht

Meer informatie

BiedenMag

Foto: BiedenMag

Ben jij een liefhebber van antiek en vintage spullen? Dan ben je vast blij met de nieuwe winkel BiedenMag. Op zaterdag 20 juli openden zij hun pand op de Krommedijk 15. Het winkeltje verkoopt onder andere vintage gadgets, diverse antieke en vintage meubelstukken en wanddecoratie.

Zeeman

We moesten het bijna vijf maanden zonder Zeeman in de binnenstad doen, maar 30 oktober keerde de winkel terug in het centrum. 30 oktober opende het nieuwe filiaal in de Kolfstraat.

Wok & Snacks

De nieuwe snackbar, die nu op de plek van Lampion Choi zit, is Wok & Snacks. Woensdag 31 juli openden ze aan Steegoversloot 199. Het is een klein Chinees eethuis en een snackbar. De chef-kok is in Hong Kong geboren en begon op 17-jarige leeftijd met werken in de Chinese keukens.

BiedenMag

Krommedijk 15, 3312 CD Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Zeeman Kolfstraat

Kolfstraat 16, 3311 XL Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Wok & Snacks Dordrecht

Steegoversloot 199, 3311 PN Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Nobel’s Pakhuis

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer
Foto: LP

Zaterdag 28 september gingen Sander en Willemijn Nobel stilletjes open met hun tweede zaak Nobel’s Pakhuis. Daarmee zijn er nu twee adresjes voor het landbrood van de twee, plus een nieuw adresje voor mooie streekproducten.

KFC

Niet iedereen is er blij mee, maar na maanden verbouwen opende de Kentucky Fried Chicken aan het Achterom. Deze KFC heeft twee verdiepingen met uitzicht op de binnenstad, en er zijn geruchten dat een tweede KFC in Dordrecht niet lang op zich laat wachten.

Visspecialist Dejavu

Dordrecht is een viswinkel rijker! Op 28 juli opende Visspecialist Dejavu de deuren aan Achterom 65. Eigenaresse Zahra Mohammadi denkt dat een viszaak in het centrum meer dan welkom is. Behalve de viskraam op de Vriesebrug en de markt op vrijdag en zaterdag, is er verder geen viswinkel in het centrum. Dejavu verkoopt verse vis, gebakken vis, vissalades en vissoep.

Nobel’s Pakhuis

Grotekerksbuurt 43, 3311 CA Dordrecht

Meer informatie

KFC Dordrecht

Achterom 1, 3311 VR Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Visspecialist Dejavu

Achterom 65, 3311 KB Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

NAME IT

Foto: NAME IT

NAME IT is terug! In het oude pand van Steps in de Drievriendenhof kun je weer de leukste kleding en accessoires voor kinderen van 0 tot 12 jaar oud shoppen. De opening werd groots gevierd met hoge kortingen en goodiebags. Welkom terug!

Boi Gordo

Braziliaans en Portugees eten, dat kan gewoon aan de Reeweg Oost. Allan heeft daar samen met zijn Braziliaanse moeder en haar Portugese man een afhaal- en bezorgrestaurantje geopend. En hij hoopt er binnenkort ook gasten binnen te ontvangen. We zijn benieuwd!

BRIDAL NOMADS

Hoe meer bruidszaken, des te beter! Tijdens het Voorstraat Noord Festival (op 14 september) opende Ankie Visser haar tweede bruidszaak. Bij Bridal Nomads op de Voorstraat kun je terecht voor outletbruidsjurken met fijne prijzen. Zo kun je al een bruidsjapon voor €499,- kopen.

NAME IT

Drievriendenhof 6, 3311 NM Dordrecht

Meer informatie

Boi Gordo

Reeweg Oost 47, 3312 CK Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

BRIDAL NOMADS

Voorstraat 171, 3311 EN Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Hallo Dordrecht

Foto: LP

Zaterdag 2 november begon Hallo Dordrecht van Caty Groen aan de Blekersdijk. De Dordtse souvenirwinkel bevindt zich onder het dak van Twin Creations. De winkel is perfect voor een souvenir of cadeautje en gaat een VVV-functie vervullen.

SPAR Koellin

In oktober opende er een SPAR aan de Grote Markt. Ideaal voor de bewoners in de binnenstad! De nieuwe supermarkt zit in het oude pand van Q Makelaars.

Foundbyme

Goed nieuws voor alle vintage liefhebbers; we hebben er een vintage winkel bij in de Vriesestraat. Eigenaresse Marloes werkte hier eerst voor de Surprisefabriek, maar toen dat stopte wilde ze zelf verder. “Foundbyme focust zich op vintage kleding en interieur. De winkel is in principe gevuld met dingen die ik mooi vind en die ik heb aangekocht op verschillende adresjes. Vandaar de naam ‘Foundbyme’.

Hallo Dordrecht

Blekersdijk 38-A, 3311 LE Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

SPAR Koellin

Grote Markt 75, 3311 BG Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Foundbyme Vintage Store

Vriesestraat 3, 3311 NN Dordrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Blooming

Angelique Pragt en Henriette Dick Blooming bloemenwinkel - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Twee werkneemsters van De Nieuwe Bloemenwinkel maakten een doorstart in de binnenstad. Op 22 september opende hun Blooming. Met uiteraard boeketten en losse bloemen, maar ook met planten en kleine woonaccessoires.

DP Hobby

De Vriesestraat heeft er sinds 16 november een nieuwe hobbywinkel bij. Op nummer 67 zit DP Hobby: een speciaalzaak van het bedrijf Diamond Painting Benelux. Diamond painting is een nieuwe hobbytrend uit China. Door middel van gekleurde kristallen steentjes maak je een schilderij.

Romana Boutique

Romana Boutique zat sinds 12 juli een tijdje in de oude Op = Op Voordeelshop. Maar ze moesten plaatsmaken voor de Zeeman, dus verhuisden ze in oktober naar een pand bij het Statenplein. Romana Boutique zit nu naast de Délifrance.

Lees ook:

Blooming

Vriesestraat 83, 3311 NP Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

DP Hobby

Vriesestraat 67, 3311 NP Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Outlet Romana Boutique

Statenplein 146, 3311 NH Dordrecht

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Werken dicht bij huis! 7 x vacatures in Dordrecht”

Werken dicht bij huis! 7 x vacatures in Dordrecht

Ga naar “(Deels) gratis een opleiding volgen? Zo krijg jij dat voor elkaar”

(Deels) gratis een opleiding volgen? Zo krijg jij dat voor elkaar

Aangeboden door Horeca.nl

Ga naar “Nieuw! Charlotte opende haar winkel met alles voor (toekomstige) ouders en kinderen”

Nieuw! Charlotte opende haar winkel met alles voor (toekomstige) ouders en kinderen

In onze gids

Ga naar “Jack’s Steakhouse”

Jack’s Steakhouse

 • Baanhoekweg 50
 • Argentijnse restaurants
 • 11:00 - 22:00
Jack's steakhouseJack's steakhouse

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “T-shirt € 3,99”

T-shirt € 3,99

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “50% korting bij NAME IT”

50% korting bij NAME IT

 • NAME IT
 • Geldig t/m
NAME IT Dordrecht kinderkleding tieners
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Badslippers € 2,39”

Badslippers € 2,39

 • Geldig t/m 9 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Buschauffeur”

Buschauffeur

 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Horecamedewerker Smullers”

Horecamedewerker Smullers

 • Parttime

Agenda

Ga naar “Pasar Malam 2022”

Pasar Malam 2022

 • Van 7 aug t/m 10 aug
Ga naar “Brand Parkies 2022”

Brand Parkies 2022

 • Van 11 jul t/m 15 aug
Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

 • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Open Monumentendagen 2022”

Open Monumentendagen 2022

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Dordrecht”

Burendag in Dordrecht

 • 24 september 2022