Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip ging langs bij de dagbesteding van Den Witten Haen en hoorde een nieuwtje

Door Jip 22 oktober 2020

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer ging ze langs bij restaurant Den Witten Haen om te kijken hoe het daar met de dagbesteding gaat.

De cliënten van de dagbesteding bij Den Witten Haen waren na het sluiten van de horeca even bang dat ze weer thuis kwamen te zitten. “Gelukkig hebben we hier iets op gevonden”, vertelt Corine Zwang, begeleider bij Den Witten Haen. “Deze periode gaan de leerlingen lessen volgen. Iedereen is gevraagd naar zijn interesse en wat ze leuk vinden om te doen. Er wordt ingezet op gastgerichtheid, keukenlessen, gerechtjes maken, fotografie, Engelse les en rekenen. Ook leren afwegen en tellen met grammen is belangrijk.”

Appeltaart en lekkere broodjes

De “wereldberoemde appeltaart” van het restaurant gaan ze allemaal nog eens opnieuw leren bakken, zodat ze het recept goed onder de knie hebben. Ik vermoed dat er eerst heel wat door de leerlingen zelf geproefd moet worden. Ze zijn dan ook dolblij dat ze mogen komen. Momenteel wordt er een catering opgezet, zodat je deze overheerlijke appeltaart of een lekker broodje kan laten bezorgen in de binnenstad door één van deze kanjers.

Geheimpje

“Binnenkort gaat er nog iets leuks gebeuren”, vertelt Corine. “Het pand naast Den Witten Haen, waar voorheen Twinkle inzat, gaat HET heten. De cliënten staan te springen om hier te mogen werken.” Wat een grappige naam, roep ik uit. “Dat hebben de cliënten bedacht”, legt Corine uit. Nu ben ik echt héél nieuwsgierig geworden. Maar wat ‘HET’ precies wordt, laten de leerlingen me pas over een poosje zien.

Liefs van Jip

Lees ook:

Kat in 't Bakkie winkel koffiecafé Dordrecht Loes en Marieke

Jip sprak met Marieke en Loes die samen een winkel beginnen op de Voorstraat

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Jip maakte een wandeling met Jaap Bouman en leerde meer over Dordrecht

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

Meer over Lunchroom Den Witten Haen ontdekken?

Lunchroom Den Witten Haen lunch

Gesloten10:00 - 17:00

Groenmarkt 19b, Dordrecht

Bekijk meer:lunch

adv.