Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws! Smit Mode maakt een doorstart

Door Lisanne Doff 15 juli 2020

Winkelketen Smit Mode was failliet verklaard, maar ze maken een doorstart. De voormalige directie heeft het bedrijf onder een nieuw vennootschap teruggekocht van curator Kees van den Bergh, laat het AD weten. 

In 1848 werd het familiebedrijf opgericht door de familie Smit en het wordt nu geleid door de vijfde generatie. De coronacrisis zorgde voor een flinke daling van de omzet, waardoor de keten in de problemen kwam.

Nieuwe contracten

Smit Mode heeft achttien winkels in de regio, waaronder een filiaal in winkelcentrum Sterrenburg. In totaal waren er zo’n 150 mensen in dienst. De winkel in Sterrenburg bleef tijdens het faillissement open en dit gold ook voor de winkels in Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Papendrecht. Het personeel werd ontslagen, maar de meeste werknemers krijgen nu een nieuw contract aangeboden. Binnenkort hebben we meer informatie over wat de plannen zijn met het filiaal in Dordrecht.

Vertrouwen

Curator Kees van den Bergh hield een openbare biedingsprocedure. Het bod van Smit kwam daar als beste uit. Volgens de curator heeft de directie er vertrouwen in dat de winkelketen het de aankomende tijd goed gaan doen.

Bekijk ook:

Ondernemen in Dordrecht: dit zijn de gevolgen als het inkomen wegvalt

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor zelfstandig ondernemers. Voor enkelen in positieve zin, ma...

Zo moeder, zo dochter! Sylvia en Gisley hebben allebei een kleding webshop

Wat is er nou leuker om als moeder en dochter dezelfde passie te delen! Dat is bij Sylvia en Gisley ...

Vero Moda verdwijnt uit de binnenstad maar deze winkel komt ervoor terug

Kledingwinkel Vero Moda aan de Sarisgang heeft besloten op 25 juli te sluiten. Het pand in de binnen...

adv.