Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws! Er wordt weer geklust bij Boris Bar & Kitchen op de Voorstraat

Door Lisanne Doff 16 september 2020

Vijftien maanden na de geplande start zijn er weer klusgeluiden in het oude pand van Vos & Van der Leer te horen. In juni 2019 meldden we dat de nieuwe zaak Boris Bar & Kitchen in augustus 2019 wilde openen. Maar dat liep anders dan gepland.

Boris wordt een zaak voor de lunch, diner en een uitgaansgelegenheid. Zo willen ze “de beste cocktails in Dordrecht en omgeving” gaan serveren. De bar biedt plek voor 140 gasten en het is de bedoeling dat ze een terras op het Scheffersplein krijgen. Om met het nieuwe restaurant te beginnen moeten uitbaters Ferdi Faber en Eva van Croonenburg verschillende vergunningen hebben en die zijn tot nu toe nog niet door de gemeente gegeven.

Kort geding

Aan onze collega’s van AD De Dordtenaar laten ze weten dat ze een kort geding hebben aangespannen om de gemeente aansprakelijk te stellen voor de oplopende kosten vanwege de vertraging. Ze betalen namelijk al vijftien maanden de huur van meer dan € 10.000,- per maand. Dat wilden ze terugvorderen bij de gemeente, maar de rechtbank wees die claim af. Volgende week wordt duidelijk waarom.

Flinke vertraging

De vertraging heeft ook te maken met het Bibob-onderzoek. Met de wet Bibob kan de gemeente onderzoeken of de persoon met wie ze zaken doen betrouwbaar en integer is. Zo willen ze voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van vergunningen. Dit onderzoek is nu afgerond, maar de gemeente geeft toe dat dit inderdaad lang duurde. Nu kan de gemeente pas controleren en andere vergunningen verlenen als de verbouwing is afgerond. Sinds deze week is er daarom weer gestart met verbouwen op Voorstraat 258 A.

Bekijk ook:

Binnenkijken! Zo ziet de nieuwe winkel van bloemisterij ’t Kroontje eruit

In april spraken we met Caroline van bloemisterij 't Kroontje. Toen vertelde ze dat ze een deurtje o...

Zoetekauwen opgelet! Er zit een nieuwe snoepwinkel in de binnenstad

Snoep, chocolade, chips en ijs: je kunt het allemaal bij de nieuwe snoepwinkel op de Voorstraat hale...

Nieuw! Binnenkort opent deze speelgoedwinkel met tweedehands LEGO, Playmobil en meer

Hier worden we blij van! De ene na de andere winkel verschijnt in de binnenstad en ook op Voorstraat...

Meer over Boris Bar & Kitchen ontdekken?

Boris Bar & Kitchen lunch

Voorstraat 258A, Dordrecht

Bekijk meer:lunch

adv.