Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er zit een nieuw kinderdagverblijf op het Leerpark en ze hebben een open dag!

Fijn voor alle Dordtenaren die bij het Leerpark wonen: er zit een nieuw kinderdagverblijf óp het Leerpark. In december opende de kinderopvang op nummer 318-320, en je kunt in januari rustig binnenkijken! Over die open dag zo wat meer, want eerst willen we het hebben over waarom ze juist op deze locatie zitten. 

‘Kinderdagverblijf Villa De Hoge Hoed’ en ‘Buurtvilla’

Leren doe je je hele leven lang. Als kleintje al, nog voordat je naar school gaat, op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf. Als jongere ontwikkel je je passie of datgene waar je je helemaal in wilt verdiepen. En als volwassene volg je misschien wel een cursus. Dat komt allemaal samen op het Leerpark, waar Kinderdagverblijf Villa De Hoge Hoed en Buurtvilla in januari openen.

Wat die twee partijen gemeen hebben? Nou, op het Leerpark komen ondernemers, studenten, scholieren en bewoners samen. Precies de mensen waar deze twee organisaties mee werken. Ze nodigen je uit om binnen te kijken op zaterdag 25 januari van 11.00 tot 15.00 uur op de Leerparkpromenade 318-320, vlak naast de ingang van het Insula College.

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

COKD Kinderopvang Villa De Hoge Hoed - kinderopvang Leerpark - indebuurt Dordrecht.jpg
Foto: COKD Kinderopvang

Jong geleerd…

Kinderdagverblijf Villa De Hoge Hoed is de nieuwste locatie van COKD Kinderopvang, en volgens locatiemanager Saskia Verhoeven één van de missende schakels op het Leerpark.

“Samenbrengen kun je niet zonder een kinderdagverblijf”, vertelt Saskia. “We willen iedereen laten zien wat we doen en daarom houden we een open dag. Bezoekers kunnen de huiselijke sfeer ervaren van onze locatie. Van buiten lijkt het een normaal nieuwbouwpand, maar de architect heeft de karakteristieke Dordtse gevels verwerkt tot onze speelhoeken. Ook de natuurtuin, waar de kinderen zich kunnen uitleven, is open om te bekijken. Wij zijn trots op onze locatie en dat willen we met iedereen delen!”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Foto BuurtVilla Leerpark
Foto: Stichting Buurtwerk.nl

… is oud(er) gedaan

Buurtvilla heeft weer een andere doelgroep. Het is de nieuwste locatie van welzijnsorganisatie Stichting Buurtwerk.nl, die jongeren, studenten en mensen die rondom het Leerpark wonen een plekje biedt. Wat kun je er als Dordtenaar doen? “Door ons werk in andere plaatsen heeft Buurtwerk veel ervaring en kennis opgebouwd met talentontwikkeling van jongeren en volwassenen”, zegt buurtwerker Anneke Zwart. “In het Leerpark bieden we deze vakkennis aan en zoeken hiervoor de samenwerking met het onderwijs op het Leerpark en COKD Kinderopvang.”

Buurtwerk is (net als COKD Kinderopvang) onderdeel van de SWKGroep en wil bijdragen aan het welzijn van bewoners en aan de sociale kansen van buurten. Oftewel: samen met de buurt maken ze de wijk mooier en fijner om erin te wonen. Bij de Buurtvilla kunnen bewoners van het Leerpark terecht voor workshops, of bijvoorbeeld een VVE-vergadering.

Open dag

Woon je in de buurt en wil je eens binnenkijken wat deze twee nieuwe organisaties voor jou kunnen betekenen? Loop dan op zaterdag 25 januari tussen 11.00 en 15.00 uur binnen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door COKD Kinderopvang – Kinderdagverblijf Villa De Hoge Hoed. Meer over COKD Kinderopvang – Kinderdagverblijf Villa De Hoge Hoed ontdekken?

COKD Kinderopvang – Kinderdagverblijf Villa De Hoge Hoed

Geopend07:00 - 18:00

Leerparkpromenade 318-320, Dordrecht


Meer over BuurtVilla ontdekken?

BuurtVilla dienstverlening

Leerparkpromenade 318 - 320, Dordrecht

Bekijk meer:dienstverlening

adv.