Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x waarom je écht eens naar de bieb wilt gaan (+korting!)

Aangeboden door De Bibliotheek AanZet 27 november 2019

Wat hebben oefenen voor je rijbewijs theorie-examen, liedjes schrijven en koffiedrinken met elkaar te maken? Nou, dat je het allemaal in de bieb kan doen. De Bibliotheek AanZet is zoveel meer dan boeken lenen en daar hebben we het graag even met je over.

Meer boeken dan je ooit kunt lezen

Eerst over de boeken, waar je de bibliotheek ongetwijfeld van kent. De bibliotheek AanZet is gevestigd aan de Groenmarkt in het centrum van Dordrecht en heeft ook vestigingen in Crabbehof, Stadspolders, Dubbeldam en Sterrenburg. Daar kun je lenen uit een collectie van maar liefst 125.000 titels. Oude klassiekers zoals Anna Karenina, hedendaagse topboeken zoals Twilight maar ook de titels van Lucinda Riley zijn maar een paar van de boeken die je in de bieb kunt lenen. Maar wist je ook dat ze ruim 3.300 luisterboeken hebben? Ideaal voor tijdens het koken, onderweg in de bus of om je dag mee af te sluiten.

Er is genoeg te doen

Dat taal zoveel meer is dan alleen lezen, weet Rina Sanders van de bibliotheek. “We organiseren hier ontzettend veel activiteiten, waarvan de meesten trouwens gratis zijn. Van leren programmeren tot hiphopworkshops. Veel activiteiten draaien om taal. Taal vinden we ontzettend belangrijk, maar ook ontmoeten en inspireren. Dat kinderen tot 18 jaar gratis kunnen lenen en de meeste van onze activiteiten gratis zijn, kan mede dankzij onze betalende leden.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

HipHop in je Bieb, speciaal voor jongeren | Foto: De Bibliotheek AanZet
Kinderen kunnen nieuwe digitale skills leren, zoals programmeren en 3D printen | Foto: De Bibliotheek AanZet
Op dit podium zijn er regelmatig workshops en lezingen | Foto: De Bibliotheek AanZet
Onder andere Gerard leest voor tijdens VoorleesHelden | Foto: De Bibliotheek AanZet
Het voorleesuurtje VoorleesHelden | Foto: Facebook De Bibliotheek AanZet
In de bibliotheek kun je ook terecht voor vragen over computers | Foto: De Bibliotheek AanZet

Antwoord op elke vraag

Ook kun je aan de Groenmarkt terecht voor veel vragen. Kom je de bieb binnen, dan vind je in de grote centrale hal het Ontwikkelplein. Hier vind je dagelijks verschillende spreekuren over bijvoorbeeld leren en werken in de regio, internetbankieren en het invullen van formulieren. Je kunt er ook terecht voor hulp bij het schrijven van brieven en e-mails. Misschien wel een handige tip voor je buurvrouw of (klein)kind.

Het artikel gaat verder onder de video.

Kennisbank

Maar waarom zou je dan betalen voor een abonnement als je er al zoveel gratis kunt doen? “Allereerst kun je bij ons onbeperkt lenen, zoals boeken, tijdschriften en DVD’s. Ook mag je talloze e-books en luisterboeken per leenbeurt. Daarnaast heb je toegang tot onze kennisbank. Hiermee kun je bijvoorbeeld oefenen voor je rijbewijs theorie-examen, documentaires kijken of voorleesfilmpjes afspelen. En je hebt gratis of met korting toegang tot alle activiteiten die we organiseren, zoals cursussen en lezingen.”

Lekker koffiedrinken

Ook de bibliotheek zelf is wat ons betreft de place to be. Met de verbouwing heeft de bieb een fijne uitstraling gekregen. Het oude Café Americain is teruggekeerd, maar dan met een hip tintje. Er zijn veel plekken waar je lekker kunt lezen en ook voor werkplekken kunnen we je de bieb aanraden. Onze tip? Ga eens naar de bovenverdieping. Daar kun je werken met uitzicht op de Visbrug en het Bagijnhof.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Café Americain | Foto: LP

Abonnement voor de prijs van twee boeken

Met Black Friday en de dure feestdagen op komst heeft de Bibliotheek AanZet nu een mooie kortingsactie opgezet. Wordt dit jaar nog lid, dan krijg je €7,50 korting op het AanZet Volwassen abonnement. Je betaalt dan maar €37,50 voor je eerste jaarabonnement bij de bieb. Twee boeken lenen, en je hebt het voordeel er al uit. Snel naar de bieb dus!

De Bibliotheek AanZet bieb lezen - indebuurt Dordrecht

€7,50 korting op een bibliotheekabonnement

EEN JAAR LANG LEZEN VOOR DE PRIJS VAN TWEE BOEKEN! Je krijgt €7,50 korting op een jaarabonnement bi...

Digitaal binnenkijken

Wil je vanuit je luie stoel een kijkje nemen in de vernieuwde Stadsbibliotheek? Dat kan met deze video:


Meer over De Bibliotheek AanZet ontdekken?

De Bibliotheek AanZet bibliotheken

Geopend10:00 - 20:00

Groenmarkt 153, Dordrecht

Bekijk meer:bibliotheken

Lees meer over de Bibliotheek AanZet:

Gastredacteur Jip kreeg een rondleiding in de vernieuwde Stadsbibliotheek en dit is er veranderd

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.