Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x dit willen we in het oude pand van V&D in Dordrecht

Door Lisanne Doff 7 november 2019

Het pand van V&D staat al jarenlang leeg en is voor veel Dordtenaren een doorn in het oog. Maar nu is het pand verkocht aan ReShape Properties en Beryllus Financial Manegement. Zij willen er winkels, horeca en huizen bouwen. Om de ondernemers in spé een handje te helpen, zetten wij vast wat ideeën op een rijtje.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Foodhallen

Foto: Wouter Vocke

Dordtenaren zijn echte foodies, dus wat is er beter dan je hart ophalen bij Foodhallen? Tot nu toe zitten de Foodhallen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ze hebben er een grote variatie aan verschillende keukens, dus er is voor ieder wat wils. Ook worden er evenementen gehouden, zodat het een bruisend geheel wordt. Het oude V&D-pand lijkt ons de perfecte plek!

Ekoplaza

Foto: indebuurt redactie

De supermarkt Ekoplaza heeft al 75 vestigingen in Nederland en zorgt ervoor dat je biologische producten in de winkel én online kunt kopen. Ze verkopen producten zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Stiekem zijn we allemaal wel bezig met een gezonde levensstijl. In Dordrecht hebben we nu de biologische supermarkt Odin en de G&W Gezondheidswinkel. Maar er kan er altijd één bij, toch?

Happy Italy

Foto: Happy Italy Ambacht

Er gaan geruchten dat er mogelijk een Happy Italy in het V&D-pand komt en dat vinden we helemaal geen gek idee. We vinden het geen probleem om richting Hendrik-Ido-Ambacht te rijden, maar een Happy Italy in de binnenstad? Dat klinkt ons als muziek in de oren!

Lush

Foto: Lush Facebook

Je hoeft de naam van de winkel nog niet eens te zien, want zodra je er langs loop weet je precies dat je bij een Lush in de buurt bent. Lush verkoopt duurzame en diervriendelijke cosmetica-artikelen, zoals zeep, make-up, bathbombs en nog veel meer. De winkel staat bij veel Dordtenaren op de wishlist en daarom vinden we dat ze wel een plekje in het V&D-pand verdienen.

Starbucks

Foto: ANP

Oké, we hebben een Starbucks shop-in-shop bij tankstation De Zuidpunt langs de A16. Maar we willen ook een vestiging in de stad. ’s Ochtends op weg naar het werk even een koffietje halen of jezelf verwennen met een luxe chocolademelk of Frappuccino. Dat zien we wel zitten.

Flying Tiger

Foto: Flying Tiger Facebook

Wie houdt er nou niet van hebbedingetjes voor een klein prijsje? Flying Tiger is precies zo’n winkel en middenin het centrum vinden we een perfecte plek voor deze keten. Je hebt er van alles. Van gekke feestartikelen tot badkamerspullen, speelgoed, decoratie, eten en spullen voor als je een creatieve bui hebt.

Burger King

Foto: ANP

We hebben een McDonald’s en KFC, maar missen toch echt een Burger King. Dit jaar openen ze tien nieuwe vestigingen in Nederland en hopen steeds verder uit te breiden. Dus.. kom ook maar naar Dordrecht dan!

Decathlon

Foto: Decathlon Facebook

De Decathlon is meer dan welkom in Dordrecht en dat weten ze zelf ook. Ze hebben al een poging gedaan om een vestiging in het V&D-pand te starten, maar het gebouw blijkt niet geschikt. Jammer! Want nu moeten we naar Breda of Rotterdam voor de sportwinkel. Wie weet vinden ze ooit nog een ander pand?

Zara

Foto: ANP

Geen twijfel over mogelijk: Dordrecht heeft een Zara nodig. Ze hebben er leuke kleding in de winkels hangen en een kinderafdeling is ook meer dan welkom.

Dille & Kamille/Søstrene Grene

Dille & Kamille
Foto: Dille & Kamille Breda

Dille & Kamille en Søstrene Grene worden vaak in één adem genoemd als we Dordtenaren vragen naar winkels die ze in de stad willen zien. Ze passen hier prima. Je kunt er van alles kopen voor in huis: planten, speelgoed, decoratie, kaarsen en nog veel meer. De dichtstbijzijnde winkels zitten in Rotterdam en Breda. Dus een vestiging van beide winkels in onze stad is perfect. Het zit precies tussen de twee andere steden in. Kom maar dóór.

Meer zoals dit artikel:

V&D Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Dit gaat er gebeuren met het Dordtse V&D-pand

Het pand van V&D kwam na het faillissement leeg te staan en lang was onduidelijk wat ermee ging gebe...
Ponsensteyn Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Quiz: ken jij de bijnamen van deze Dordtse gebouwen?

Er zijn van die gebouwen, waarvan je misschien wel niet weet wat nou echt de officiële naam is. Of w...

Dit zijn volgens jullie de 10 lelijkste gebouwen in Dordrecht

Wij houden van Dordrecht en we krijgen maar geen genoeg van de historische gebouwen. Maar laten we e...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.