Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onzichtbaar haarwerk (en daarom briljant!) bij Haer & Schaer [+filmpje]

Aangeboden door Salon Haer & Schaer 9 juni 2018

Er lopen meer mensen met een haarstuk rond dan je denkt. Dat komt omdat je het totaal niet ziet. Zelfs degene die het haarwerk draagt, let er niet meer op. Miranda van der Sluis van salon Haer & Schaer aan het Melkpoortje vertelt hoe ze dat doet.

Onecht haar. Vroeger noemde je dat bij vrouwen een pruik en bij mannen een toupet. Die tijd is echt voorbij. Tegenwoordig spreek je van een haarwerk en Miranda van der Sluis van Haer & Schaar legt uit wat er door de jaren heen precies is veranderd.

Miranda van der Sluis van salon Haer & Schaer. Foto: Caty Groen

Echt onzichtbaar

“Een haarwerk is tegenwoordig echt onzichtbaar”, vertelt Miranda. “Dat komt omdat de techniek om een haarwerk aan te brengen is verbeterd en ook het materiaal waar zo’n haarwerk van is gemaakt is niet meer van echt te onderscheiden. Je kunt kiezen voor een haarwerk bij tijdelijke of permanente kaalheid, maar ook na bijvoorbeeld een medische behandeling.”

Pittige opleiding

Miranda kan zorgen voor confectie haarwerk gemaakt van echt haar of synthetisch haar, dat overigens bijna niet van echt is te onderscheiden. Je kunt bij Miranda ook een maatwerk haarwerk laten aanmeten. Voor het toepassen van haarwerken heeft Miranda een pittige opleiding gevolgd die ze afsloot met een diploma en een landelijke erkenning.

De tekst gaat onder de foto verder.

Net echt

Het klinkt misschien wat vreemd, maar met de nieuwste technieken haarwerken van tegenwoordig zijn vooral ook mannen enorm geholpen, weet Miranda. “Bij mannen rust er toch een soort taboe op. Vaak willen ze niet aan de grote klok hangen dat ze een haarwerk hebben. Maar ik heb al voor veel mannen een prachtig haarwerk gemaakt dat niet van echt haar is te onderscheiden.  Als ik een maatwerk maak, dan moet het zo natuurlijk mogelijk zijn. Model en kleur is belangrijk, maar ook de dichtheid. Je hebt misschien weleens een man gezien met een kant-en-klaar toupet. Vaak ging dan de grap dat zo’n man een marmot op zijn hoofd had. Dat komt door de enorme haardos. Voor een oudere man maak ik geen superdicht haarwerk met veel haar. Dat heeft geen natuurlijke uitstraling. Het is heel belangrijk om niet alleen naar het gezicht te kijken van iemand, maar naar het hele type mens.”

De tekst gaat onder de foto verder.

Heb je een haarwerk, dan kun je het laten wassen, maar ook gewoon zelf wassen alsof het je eigen haar is. En ook kleuren en knippen is geen probleem.

In feite heel simpel

Miranda gebruikt verschillende technieken om het haarwerk aan te brengen. “Als het vast zit op je hoofd, dan knip en modelleer ik het haar”, vertelt ze. “De haargrens is heel belangrijk, die moet vloeiend en natuurlijk zijn. Ik geef ook een instructie, maar in feite is het heel simpel. je hebt het namelijk bijna niet meer in de gaten dat je zo’n haarwerk draagt. Haren kammen en wassen doe je als altijd. Eigenlijk niets bijzonders en dat is precies zoals een haarwerk moet zijn.”

Haer en Schaer

Confectie en maatwerk: dit is waarmee Miranda van Haer & Schaer het verschil maakt

Aan het Melkpoortje, op de hoek van de Riedijk en de Voorstraat zit Salon Haer & Schaer. Het is een ...
Haer * Schaer

Droog, vet, gebroken of pluizig: Haer & Schaer heeft de oplossing voor je haar

Als je Maria Nila niet kent, dan mis je heel wat. Het is namelijk een haarproductenmerk en je kunt h...

Meer over Salon Haer & Schaer ontdekken?

Salon Haer & Schaer kappers

Gesloten09:00 - 17:30

Melkpoortje 4, Dordrecht

Bekijk meer:kappers

adv.