Tij Festival

Beeld: Tij Festival

Dordrecht

Onze dijken, sluizen en andere waterkeringen beschermen ons tegen een overstroming, maar het kan een keer misgaan. Het is een scenario waar je natuurlijk liever niet te lang bij stilstaat. Maar de kans dat jij in Dordrecht een overstroming gaat meemaken is aanwezig. Daarom is het goed om hier wel over na te denken. Dat is het doel van Tij Festival. Een nieuw verhalenfestival in Dordrecht. Met lichtprojecties en kunstwerken vertelt het festival het verhaal van klimaatverandering.

Verhalenroute

Tijdens het Festival ga je op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties. Je wandelt voorbij plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Verschillende kunstenaars zijn uitgenodigd om speciaal voor dit festival nieuwe werken te ontwikkelen. De kunstenaars laten met hun werken zien hoe zij nadenken over het stijgende water. Welke oplossingen zijn er volgens hen mogelijk om het tij te veranderen?

Over Tij Festival

Tij festival helpt bezoekers door middel van fantasie om een andere toekomst voor te stellen. Het festival is gratis te bezoeken van 14 tot en met 25 oktober rond de Wantij. Tij Festival is een tweejaarlijks terugkerend verhalenfestival. De hoofdrol is iedere editie weggelegd voor een onderwerp dat zowel de stad Dordrecht als de wereld bezighoudt. Het festival is onderdeel van 600 jaar Elisabethsvloed. Tijdens de eerste festivaleditie is de hoofdrol daarom weggelegd voor het stijgende water. Ontdek tijdens deze wandeling hoe belangrijk de rol van water is; vroeger, nu en in de toekomst.

Agendapunten

Agendapunten in Dordrecht

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “DrechtStadLoop 2021”

DrechtStadLoop 2021

  • 14 november 2021
Ga naar “Tij Festival”

Tij Festival

  • 14 oktober 2021
Ga naar “Dordt in Stoom 2022”

Dordt in Stoom 2022

  • 20 mei 2022
Ga naar “Dordtse Boekenmarkt 2022”

Dordtse Boekenmarkt 2022

  • 3 juli 2022