Tij Festival 2022

Beeld: Tij Festival

Dordrecht

Het Tij Festival is terug! Dit Dordtse festival maakt met lichtprojecties en kunstwerken klimaatverandering zichtbaar. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuwe editie. Samen met kunstenaars en makers uit verschillende invalshoeken zetten we van donderdag 17 t/m zondag 20 november een intiem festival neer met vooruitstrevende werken en lichtkunst.

Aangepaste datum
Deze datum is niet toevallig, het is het weekend van de Elisabethsvloed. Deze vloed deed Dordrecht meer dan 600 jaar geleden overstromen. Ook al is het lang geleden, deze ramp is actueler dan ooit. Wat als we door de stijgende zeespiegel weer natte voeten krijgen?

Klimaatverandering
Onze dijken, sluizen, dammen en andere waterkeringen beschermen ons tegen een overstroming, maar het kan een keer misgaan. Het is een scenario waar je natuurlijk liever niet te lang bij stilstaat. Maar de kans dat jij in Dordrecht een overstroming gaat meemaken is aanwezig. Het eiland van Dordrecht verandert langzaam door klimaatverandering. Het is daarom belangrijk dat de stad en haar bewoners op tijd gaan nadenken over de gevolgen van het stijgende water.

Over Tij Festival
Van donderdag 17 t/m zondag 20 november is Dordrecht het decor van een bijzondere wandeling. Ga op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties. Laat je meevoeren langs plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Ontdek tijdens deze wandeling hoe belangrijk de rol van water is. Vroeger, nu en in de toekomst.

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Dordrecht

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Tij Festival 2022”

Tij Festival 2022

  • Van 17 nov t/m 20 nov
Ga naar “Kinderkleding- en speelgoedbeurs”

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

  • 1 oktober 2022
Ga naar “Brocante in de Grote Kerk”

Brocante in de Grote Kerk

  • Van 4 nov t/m 5 nov
Ga naar “Dordtse Cultuurnacht”

Dordtse Cultuurnacht

  • 8 oktober 2022