Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee aan de indebuurt Dordrecht kerstkaartenactie voor eenzame ouderen [gesloten]

Door Lisanne Doff 6 december 2019

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Dordrecht is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat ze deze kerst íets minder eenzaam zijn, start indebuurt Dordrecht een kerstkaartenactie. Doen jullie mee?

De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.

Hartverwarmende kerstkaarten

Aan dat laatste willen wij samen met jullie iets gaan doen. Hoe leuk zou het zijn als Dordtse ouderen ineens allemaal hartverwarmende kerstkaartjes krijgen tijdens de feestdagen? Zo voelen ze zich heel even niet alleen. Daarom werken wij samen met Woonzorgcentrum Dubbelmonde, zodat we de kaarten bij deze ouderen kunnen brengen.

Kaarten sturen

Uiteraard klimmen wij als redactie in de pen, maar het zou fantastisch zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar onderstaand adres. Doe dat vóór woensdag 18 december. Wij zorgen ervoor dat alle kerstwensen bij de ouderen worden afgeleverd. Uiteraard doen we daar ook verslag van.

Redactie indebuurt t.a.v. kerstkaartenactie
Burgemeester de Raadtsingel 49
3311 JG Dordrecht

Wil je de kaart(en) liever persoonlijk langs komen brengen? Kom dan naar bovenstaand adres en laat de kaart(en) achter in de brievenbus bij de ingang van het gebouw Burgraadt. Op de brievenbus staat een naamkaartje met AD De Dordtenaar.

Kerstkaartenactie van gezelligpraatje

Wil je ook een kerstkaart sturen naar ouderen in een ander verzorgingshuis? Dat kan! Simone Rath, van gezellig-praatje.nl, zet een tweede kerstkaartenactie op voor (eenzame) ouderen in Dordrecht. Cadeauwinkel Gemivaria op Voorstraat 390 is het inleverpunt voor deze actie en ontvangt de kaarten graag vóór woensdag 18 december. We gaan er met z’n allen een hartverwarmende kerst van maken.

Meer over kerst in Dordrecht:

Kerstmarkt Dordrecht Brassband Musicdream - indebuurt Dordrecht.JPG

Dit is het volledige programma van de Kerstmarkt Dordrecht 2019

Het is bijna tijd voor het grootste, Dordtse evenement: de Kerstmarkt! Je kunt langs de 300 verschil...

7 x hier kun je een kerstboom kopen in Dordrecht

Steeds meer woonkamers worden voorzien van een kerstboom, want het is weer december. Kun je niet wac...

Handig: er komt een extra marktdag vlak voor kerst

Iedere week hebben we natuurlijk de weekmarkt, maar een groot deel van de bezoekers heeft aangegeven...

adv.