Gerard en Gerda verbouwden een bungalow in Doetinchem: ‘Wereld van verschil!’ [VIDEO]

Een gedateerde bungalow omtoveren tot een duurzaam een modern paleisje. Dat was de missie van Gerard en Gerda uit Doetinchem. Het stel heeft een flinke verbouwing achter de rug en zijn maar wat blij met het fijne stekkie: ”We gaan hier nooit meer weg!”

Samen met hondje Puck wonen Gerard en Gerda met veel plezier in de wijk Overstegen. Een gezellige buurt op ruim tien minuten fietsen van de Doetinchemse binnenstad. Namen we een jaar geleden een kijkje in de woning aan de Pattonstraat, dan was het hier allesbehalve rustig. ”In november 2021 zijn we hier ingetrokken, maar in de maanden daarvoor was het hier echt een puinzooi.”

Van top tot teen verbouwen

Al jaren had het Doetinchemse stel een oogje op de bungalow. ”We zagen onszelf hier helemaal wonen. Althans, ik had genoeg verbouwplannen voor deze woning”, vertelt Gerard. ”Helaas kwam het maar niet te koop. Tot november 2020.” Lang nadenken over de koop hoefden Gerard en Gerda niet. ”Met meer dan vijftig jaar ervaring in de bouw, had Gerard van te voren zijn plannen voor het huis al uitgestippeld. Het duurde dan ook niet lang tot de bungalow van top tot teen door Gerard werd afgebroken.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen >

Duurzaam en modern

Van april tot en met november 2021 stak het Doetinchemse stel de handen uit de mouwen om de oude bungalow om te toveren tot een duurzaam en modern paleisje. ”Je herkent het niet meer terug”, vertelt Gerda. ”Van de indeling tot de tegels: alles is aangepakt.” Het verbouwen van het dak was volgens Gerard eigenlijk niet te bedoeling. ”Maar als je eenmaal bezig bent, dan pak je alles aan.” ”Dat mocht ook wel”, vult Gerda aan. ”De tijd heeft lang stil gestaan in deze woning. Het is echt een wereld van verschil.”

Op naar het volgende project, toch?

Niet alleen de muren zijn opengebroken, ook werd het huis compleet verduurzaamd. ”Het is geïsoleerd, er zijn zonnepanelen geplaatst en er is vloerverwarming aangelegd, ideaal! Op naar het volgende project, toch?” lacht Gerard naar Gerda.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen >

Vergelijk je de voor-en nafoto’s, dan is de woning niet meer terug te herkennen. Niet alleen door de enorme verbouwing, maar ook door de gezellige inrichting. De industriële meubels, de vele groene rakkers in de ruimte en de goudgekleurde accessoires zorgen voor veel sfeer en warmte in het huis. ”Dat heb ik samen met onze dochter gedaan”, vertelt Gerda. ”We gaan niet perse opzoek naar een leuk meubelstuk, maar lopen er altijd tegenaan.”

Trots en tevreden

Met zoveel ervaring in de bouw kriebelt het bij Gerard nog dagelijks om opnieuw te beginnen aan een bouwproject. ”Ik blijf graag bezig, want we zijn allebei gepensioneerd, maar na dit voorjaar houd ik ermee op hoor”, vertelt Gerard. ”Je hebt ook ontzettend hard gewerkt”, bevestigd Gerda terwijl ze een hand op de schouder van Gerard legt. ”Vanaf dag één genieten we van deze fijne plek. Ondertussen kennen we ieder hoekje in het huis en dat maakt het écht ons plekje. We zijn dolgelukkig hier en gaan nooit meer weg.”

Binnenkijken bij

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Doetinchemmers. Heb jij een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotoreportage maken.

Ook interessant:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Maurice en Eva: ‘We hebben alles zélf verbouwd in ruim een half jaar tijd’”

Binnenkijken bij Maurice en Eva: ‘We hebben alles zélf verbouwd in ruim een half jaar tijd’

Ga naar “Binnenkijken bij Marise: ‘Soms vraag ik me af wat zich hier heeft afgespeeld’”

Binnenkijken bij Marise: ‘Soms vraag ik me af wat zich hier heeft afgespeeld’

Ga naar “Binnenkijken bij Marieke: ‘Inmiddels langer Achterhoekse dan Brabantse’”

Binnenkijken bij Marieke: ‘Inmiddels langer Achterhoekse dan Brabantse’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Informatiebeheer”

Medewerker Informatiebeheer

 • Waterschap Rijn en IJssel
 • Fulltime
Ga naar “Service Technicus”

Service Technicus

 • Continu Professionals
 • Fulltime