Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Tim en Ellen: ‘We willen hier nooit meer weg’

Door Eline Doldersum 25 september 2017

Het was vroeger een practicumlokaal van het ’t Brewinc, maar nu de woning van Tim en Ellen. Na vier jaar zijn ze nog steeds smoorverliefd op hun bijzondere huis. “Vooral de locatie is fantastisch!”

“Onze woning is alles behalve standaard”, vertelt Ellen enthousiast als ze ons samen met haar vriend Tim een rondleiding geeft door de industriële woning. Daar is geen woord aan gelogen. Het huis heeft een speelse indeling met een prachtige vide, een groot dakterras en een enorme raampartij. “Dat licht is fantastisch hé? Ik vind het heerlijk dat het in ons huis echt áltijd licht is. Dat zie je niet vaak. Dat is voor mij echt het grootste pluspunt aan dit huis”, vult Tim aan.

Practicumlokalen

Het stel kocht de woning, die jarenlang dienst deed als het practicumlokaal van de Algemene Technische School (ATS), een kleine zes jaar geleden. “Op het moment dat we de modelwoning voor het eerst bezochten, hing het bordje ‘Neem je liniaal en potlood mee’ nog aan de muur. Heel grappig. We merken nog steeds dat mensen heel nieuwsgierig zijn wat er terecht is gekomen van het oude schoolgebouw. Soms staan mensen echt letterlijk met hun neus tegen de ramen naar binnen te gluren. Daar moeten we dan vooral heel erg om lachen”, vertellen ze.

binnenkijken-tim-ellen-brewinc-doetinchem-1
Redactie indebuurt

Schuine wanden

De schuine wanden waren wel een uitdaging voor het stel. “We wilden een grote kledingkast in onze slaapkamer, alleen zie die maar eens te vinden voor een schuine muur. Niet te doen! We hebben er uiteindelijk een op maat laten maken. Hetzelfde geldt voor de gordijnen. De raampartij is vier meter lang. Daar zijn geen standaard gordijnen voor te vinden. We hebben bij aankoop maar meteen gekozen voor een variant met koordbediening. Net zoals in het theater”, lacht Ellen. “Anders krijgen we ze niet dicht.”

binnenkijken-tim-ellen-brewinc-doetinchem-10
Redactie indebuurt

Perfecte locatie

Toch vallen de schuine wanden volgens Tim in het niet bij de voordelen van het huis. “Vooral de locatie is fantastisch. We hoeven alleen maar de hoek om te lopen en we zijn in de stad. Tegelijkertijd zit je niet middenin de drukte en hebben we nog veel groen voor de deur. Dat is heel fijn. We zitten heel vaak ’s avonds nog even voor het huis en kop koffie te drinken, terwijl onze hond Billy zich uitleeft op het grasveld. Dat is echt ideaal. Voor de locatie zouden we hier nooit meer weggaan. Het is een droomplek!”

Woning van de week

Woon jij op een fantastische plek in Doetinchem, heb je een huis met bijzonder verhaal óf is jouw huis gewoon het allermooiste huis van de stad? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken! Vergeet niet om nog even te gluren in het huis van Tim en Ellen in de galerij hieronder.

 

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

adv.