Binnenkijken bij Sharon: ‘Na 17 weken levertijd ben ik zó blij met mijn bank’

Foto: Kelly Heerink

Vanuit haar ouderlijk huis verhuisde ze naar een koopappartement op een geweldige plek in haar geliefde stad. Vanaf het balkon zien we de stadionlampen van De Vijverberg in de verte schitteren: “Ik kan te voet naar een thuiswedstrijd van De Graafschap”, zegt de pas 24-jarige voetbalfanaat Sharon van Lith.

De reden om te kopen is volgens de Doetinchemse simpel: “Huren is duurder, dus ik besloot de gok te wagen.” Aanmoedigen vanaf de tribune, festivals én kroegentochten kan al een lange tijd niet meer vanwege corona en dat is zuur, maar het voordeel was wel dat ze ineens flink kon sparen. “Alles wat ik normaliter uitgaf aan wedstrijden, feestjes en etentjes of drankjes in de stad, belandde nu op de spaarrekening.”

‘Geen groen, hout en staal’

In verleden tijd, want die investering zit nu in het kersverse interieur. Wat ons opvalt is de kleur roze. “Tja”, zegt Sharon bij wie de wangen zelf ook verkleuren: “Dat had ik ook niet achter mijzelf verwacht. Maar ik wilde geen groen, hout en staal zoals je nu bij bijna iedereen ziet.” Haar grootste inspiratiebron is de app Pinterest. “Alles heb ik nieuw gekocht”, zegt ze. Behalve de lamp boven de eettafel.”

Deze komt namelijk uit de fabriek waar Sharons vader werkt. “Het is een oude industriële lamp die hij, speciaal voor mij, heeft overgespoten in de kleuren goud en zwart. Deze kleuren komen ook vaker terug in mijn woning.”

Lees verder onder de foto’s:

Hoe het bevalt zonder pa én ma? “Prima hoor”, vindt ze. “In het begin moest ik wel even mijn draai vinden met boodschappen doen en schoonmaken… maar ik werk thuis. Dus een wasje draaien is zo gepiept.”

Het ‘met niemand rekening hoeven houden’ bevalt haar ook goed. “Ik had het goed hoor, thuis. Maar je moet toch altijd verantwoording afleggen. Dat is nu helemaal weggevallen”, vertelt Sharon die al eerder een half jaar op kamers woonde in Madrid.

Zoektocht van een jaar

Haar eígen driekamerappartement, waar ze op 5 januari 2021 introk, kwam niet zomaar uit de lucht vallen. “Ik ben meer dan een jaar op zoek geweest. In die tijd heb ik ongeveer zes huizen bekeken, geboden én overboden. Maar toch had ik pas bij deze woning zoiets van: dit moét ‘m worden. Zowel de plek als de ruimte sloten aan bij mijn wensenlijstje.”

Als een gek verfspullen ingeslagen

Ook de verhuizing ging niet van een leien dakje in coronatijd. “Ik weet nog goed dat er tijdens een persconferentie om 19.00 uur werd bekendgemaakt dat de bouwmarkten sloten en dat ik om 19.15 uur met mijn vader in de Gamma stond om alle verfspullen in te slaan. Van afplaktape tot kwasten”, blikt ze terug.

Nadenken over de kleur op één van de muren was ook ineens van de baan. “Online een kleur uitzoeken vind ik ook niks, dus dat komt nog wel. Alles is nu wit; lekker fris. Maar het is wel een tijdelijke oplossing.”

Lees verder onder de foto’s:

Meubels had Sharon al besteld voordat ook de woonwinkels dicht gingen. “Op de bank heb ik 17 weken moeten wachten”, zegt ze. De hoek van haar nieuwe én grote bank is dan ook haar favoriete plek. “Wát een verademing”, aldus Sharon die in de eerste weken neerplofte in haar zitzak. “Het was in de eerste tijd erg kaal, het klonk hol en was totaal niet gezellig. Sfeerloos.”

Geen meisje-meisje

De meeste mensen zien Sharon totaal niet als ‘een dametje’, integendeel. Toch geniet de Graafschapsupporter die graag een biertje drinkt van de kleur roze en betrap je haar niet snel op kruimels op de vloer. Tijdens de rondleiding treffen we nog iets wat niet veel mensen verwachten: de tweede slaapkamer dient als één grote inloopkast.

Trotse Doetinchemse

Dat ze trots is op haar woonplaats, schuift ze – letterlijk – niet onder stoelen of banken. Boven haar geprezen bank hangt namelijk een ingelijste afbeelding van Doetinchem. “Dit is echt mijn stadje”, zegt de twintiger. “Ik ben hier geboren en getogen, heb mijn vrienden en familie hier wonen hier én ben zo op mijn werk: Heilbron. En natuurlijk gaat Doetinchem hand in hand met mijn cluppie De Graafschap.”

Lees ook:

 • Binnenkijken bij: voetballer én kersverse vader Alexander [VIDEO]

  Alexander Büttner is eindelijk ’thuis’, schrijft de Gelderlander. De voetballer woont in de villa aan de Haareweg die hij liet bouwen….

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Madita: roze, panterprint, glitter, veel goud én fluffy dekentjes gaan hier prima samen”

Binnenkijken bij Madita: roze, panterprint, glitter, veel goud én fluffy dekentjes gaan hier prima samen

Ga naar “Binnenkijken bij Selina: ‘Ik koop heel veel via Marktplaats’”

Binnenkijken bij Selina: ‘Ik koop heel veel via Marktplaats’

Ga naar “Binnenkijken bij Maurice en Eva: ‘We hebben alles zélf verbouwd in ruim een half jaar tijd’”

Binnenkijken bij Maurice en Eva: ‘We hebben alles zélf verbouwd in ruim een half jaar tijd’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper