Binnenkijken bij Shannon (29) in hartje Doetinchem: ‘Die gouden hand moést ik hebben!’

Scandinavisch en chique. Zo omschrijft de 29-jarige Shannon haar knusse appartement in hartje Doetinchem. Samen met haar vriendin en katten Buddha en Charlie woont de van oorsprong Maarssenaar vlakbij het centrum van Doetinchem. ”Dankbaar voor deze plek.”

Vlak voor de coronacrisis ruilde Shannon het dorpje Maarssen in voor de Achterhoek. ”Ik verhuisde naar Doetinchem voor liefde”, vertelt Shannon als we over de vloer komen. ”We wilden dolgraag een plekje voor onszelf, maar met de huizenmarkt van tegenwoordig is het bijna onbegonnen werk.” Shannon is dan ook maar wat blij met het stulpje aan de Dr. Huber Noodtstraat. ”Het is niet groot, maar we zijn dankbaar voor deze plek.”

Veranderen en schuiven

Tientallen gouden en zwarte vazen vullen, samen met de minimalistische kunstwerken en de abstracte decoraties, het gezellige huisje van Shannon. Het is dan ook geen verrassing dat de enthousiaste bewoner een passie heeft voor interieur. ”Over een paar dagen staat de boel weer op een andere plek hoor”, lacht Shannon. ”Ik houd ervan om het interieur te veranderen en met spullen te schuiven. Zo was de muur bijvoorbeeld eerst donkergroen, maar op een gegeven moment wilde ik het graag beige schilderen. Dat pakte gelukkig goed uit, want de woning leek ineens veel groter. Zo’n eenvoudige aanpak verandert de hele ruimte.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen >

Naast interieur is Shannon ook modeliefhebber. Wie goed kijkt ziet zelfs dat deze combinatie terugkomt in de decoraties, zoals de sneakerkaars, de zwarte gieter met het Nike logo en de boeken op het dressoir. ”Een knipoog naar mijn twee passies”, aldus Shannon.

Van H&M Home tot Karwei

Niet bij één maar bij meerdere winkels scoort Shannon leuke items voor in huis. ”H&M Home vind ik heel tof, maar ook bij Karwei en Kwantum slaag ik gegarandeerd. Vroeger ging ik daar alleen naartoe voor bouwmateriaal of verf, maar sinds de laatste jaren kun je bij Karwei en Kwantum zulke te gekke spullen halen. Oh, en mijn guilty pleasure is toch wel Bol.com. Oke, het is geen winkel, maar ik ontdek soms zulke leuke items die ik dan gewoon niet kan weerstaan.”

‘De hand van God’

Hoewel haar woning goedgevuld is met allerlei opvallende items, heeft Shannon zeker een favoriet pronkstuk. ”De gouden hand in de hoek van de woning vind ik zo gaaf! Voor mij heeft het meerdere betekenissen, zoals de hand van God. Het geeft mij kracht, als een soort helpende hand. Ik kwam het opeens ergens tegen en moést het gewoon meenemen.” Naast de glimmende, uitgestrekte hand is ook de industriële wandklok een favoriet item in huis. ”De klok heb ik gescoord via een advertentie op Facebook. Bij binnenkomst zie je het direct hangen en het past gewoon heel goed bij het huis.”

Tekst gaat verder onder de Instagrampost >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Met vrienden aan de bar

Het stulpje van de Doetinchemse is praktisch en sfeervol ingericht. En ja, daar wil Shannon natuurlijk zelf ook van genieten. Ze zit dan ook graag in de hoek van de bank, zodat ze de ruimte goed kan overzien. Om diezelfde reden zit Shannon ook graag aan de bar. ”Je kan gewoon zo lekker de ruimte in kijken. En de bar – die hier al in zat toen we hier kwamen wonen – is supergezellig om te gebruiken met vrienden.”

Op het wensenlijstje

Shannon is dolgelukkig in haar woning. Toch staat er nog wel een meubelstuk op haar wensenlijstje. ”Ik zou heel graag een hoekbank willen. Dat past gewoon net iets beter in de kamer. Het is een kleine woning, dus je moet creatief zijn met de ruimte. De rode keuken kan ik in ieder geval afstrepen van mijn verlanglijstje. Als kind droomde ik altijd van een felrode keuken. De kleur past goed bij mijn karakter: lekker vurig. Maar in het volgende huis wordt het gewoon een witte of zwarte keuken hoor.”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen >

Leuk om te weten: wist je namelijk dat Shannon figureerde in The Passion 2022 vanuit Doetinchem? Als je goed kijkt naar dit fragment van het Laatste Avondmaal met Jezus en zijn discipelen, dan spot je de Doetinchemse sjouwen met festivalhekken. Hoe leuk!

Binnenkijken bij

Iedere week kijkt indebuurt binnen bij Doetinchemmers. Heb jij een toffe studentenkamer? Is jouw interieur een throwback naar de jaren stilletjes? Heb je meer kamerplanten dan het tuincentrum? Woon je samen met 25 katten? Bestaat je interieur uit LEGO? En mogen we eens bij jou kijken? Stuur ons een berichtje, dan komen wij gauw een mooie fotoreportage maken.

Ook interessant:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Maurice en Eva: ‘We hebben alles zélf verbouwd in ruim een half jaar tijd’”

Binnenkijken bij Maurice en Eva: ‘We hebben alles zélf verbouwd in ruim een half jaar tijd’

Ga naar “Binnenkijken bij Marise: ‘Soms vraag ik me af wat zich hier heeft afgespeeld’”

Binnenkijken bij Marise: ‘Soms vraag ik me af wat zich hier heeft afgespeeld’

Ga naar “Binnenkijken bij Marieke: ‘Inmiddels langer Achterhoekse dan Brabantse’”

Binnenkijken bij Marieke: ‘Inmiddels langer Achterhoekse dan Brabantse’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Informatiebeheer”

Medewerker Informatiebeheer

 • Waterschap Rijn en IJssel
 • Fulltime
Ga naar “Service Technicus”

Service Technicus

 • Continu Professionals
 • Fulltime