Binnenkijken bij: deze restaurants in de Grutstraat na ‘corona make-over’
Ondernemers en horecamensen steken de handen maar wat graag uit de mouwen! Dus wat nou als je ineens geen mensen meer op je terras mag ontvangen? Nou, dan start je een bezorgservice, pak je de spinrag en dakgoten aan én begin je eindelijk eens aan die klus die al maanden (of zelfs jaren) blijft liggen.
Ook deze restaurants in de gezellige Grutstraat mogen vandaag weer open en zijn er na kleine klusjes, likjes verf en complete – praktische – verbouwingen én aanpassingen in het interieur weer helemaal klaar voor. Gluur alvast even mee. 🙂
Entree 1863
“We hebben het terras achter opgeknapt en ook zelf een tafel gebouwd waar tien personen aan kunnen zitten”, vertelt Isabelle. “Het plafond binnen is in een donkere kleur geschilderd en het oogt allemaal heel anders met de nieuwe opstelling (1,5 meter afstand).” Wie weet proef jij op deze plek wel iets van de nieuwe kaart, zoals Baeri kaviaar of de sorbet van Campari en watermeloen, aardbeienschuim, hangop en dashi van munt.
Meer over Restaurant Entree 1863 ontdekken?
De Zaak
Bij restaurant De Zaak is het interieur aangepakt. Een nieuw behangetje en een likje verf: dat oogt direct heel anders, toch? Ook het terras ziet er – zelfs met de 1,5 meter inrichting – hartstikke gezellig uit –chapeau!
Meer over De Zaak ontdekken?
Pinchos Taberna
Er wordt nog hard gewerkt in de “nieuwe” Pinchos Taberna, maandag is het eindresultaat zichtbaar 💃🏼
Posted by Pinchos Taberna on Saturday, 30 May 2020
Je kunt ook weer terecht bij de vernieuwde Pinchos Taberna bij Gringo’s, zelfs al in de middag! “Met de nieuwe 1,5 meter regels konden we nog niet dertig mensen plaatsen bij Pinchos. Dat zou betekenen dat minder mensen konden genieten van alle gezelligheid die Yuri en Hèlen te bieden hebben”, vertelt Aron. “Niet alleen hebben we een ruimte van Gringo’s erbij aangetrokken, ook de menukaart is enorm uitgebreid. Op ons houtskoolgrilletje zullen we de hele dag door – dus ook al tijdens de lunch(!) – gerechten bereiden zoals steaks, onze welbekende pinchos én tapas!”
Meer over Gringo’s ontdekken?
Bar & Bistro Jules
“Jarenlang werd onze keuken gedeeld met Snacktrick en kon je na het stappen een frietje of een snack halen, maar door alle gebeurtenissen is er helaas voor gekozen om hiermee te stoppen”, vertelt Juliën. “We hebben er een mooie open keuken van gemaakt waar je vanaf de straat inkijkt. Het kozijn bestaat uit twee delen en het onderste deel kunnen we omhoog schuiven zodat onze gerechten hier worden afgemaakt en door de bediening mee het terras op worden genomen.” Goed idee, niet? De handen van de koks jeuken!
Meer over Bar & Bistro Jules ontdekken?
De Kompaan
“We hebben de zaak van een nieuw likje verf voorzien, een nieuwe robuuste buitentafel met ons logo laten maken, hygiënemaatregelen getroffen voor de heropening en een tv-scherm waarop we sportwedstrijden en nieuws van De Kompaan op laten zien opgehangen”, vertelt Patrick. Ook de keuken heeft nieuwe elementen. “We kunnen van start en hebben er ontzettend zin in!”
Meer over De Kompaan ontdekken?
Grandcafé Hendrixen
View this post on InstagramMaak kennis met ons nieuwe terras op het @joopsarsplein! 😍😍
A post shared by Grand-café HendriXen (@grandcafe_hendrixen) on
Wie denkt aan Hendrixen, denkt gelijk aan het nieuwe grote terras op het nieuwe Joop Sarsplein. De tegels waren gelegd en schoongeveegd en de muurschilderingen waren gemaakt, maar iedereen moest nog even geduldig wachten. Maar wat ziet het er sfeervol uit! Inclusief Achterhoeks tintje! Dinsdag 2 juni kan je ook hier lekker neerploffen – heb jij al gereserveerd?
Meer over Hendrixen ontdekken?
Misschien wil je dit ook lezen:
Meer uit deze categorie
adv.