Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij deze nieuwe hippe werkplek in hartje Doetinchem

Door Kelly Heerink 27 januari 2020

Je kent koffietent ’t Gevang vast al. Maar weet je ook dat je daar via een trap achterin op de eerste etage een kopje koffie (en taartpunt) kan nuttigen? Ook? Dan wist je in ieder geval nog niét dat je op diezelfde plek nu ook Quotes Achterhoek vindt, een idee uit de kokers van Melisa Verheijen (29) uit Doetinchem en Eline Doldersum (28) uit Etten.

Bekende gezichten! Ze werkten voorheen allebei bij indebuurt Doetinchem. Ook zaten de meiden samen op de middelbare school, studeerden ze allebei de opleiding Journalistiek, werkten ze samen op de redactie VROUW bij Telegraaf én zijn tegenwoordig ambitieuze freelancers. “We zijn allebei ondernemend en creatief en houden samen weleens brainstormsessies”, zegt Melisa, waaraan Eline met een grote grijns toevoegt: “Als we samenkomen schieten de ideeën als paddenstoelen uit de grond.”

Quotes Achterhoek

“Quotes Achterhoek is er één van”, zegt Melisa, die zich altijd wel een beetje weg gekeken voelde als ze werkte vanuit een koffietentje. “Een hele dag werken in een horecazaak en dan twee koffie bestellen, voelt niet goed. En dagelijks alleen op je zolderkamertje aan een bureau werken is het ook niet helemaal.”

Lees verder onder de foto’s: 

Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen

Dus toen bedacht het koppel: wat wij missen, zetten we gewoon zelf op! “Het idee lag er al een jaar, maar we hadden gewoon nog niet de juiste plek gevonden”, aldus de dames. Zo moest de vibe goed zijn en wilden ze niet te ver van het centrum afzitten. ’t Gevang bleek perfect qua ligging én sfeer. “Het is een mooi ‘insta-waardig’ historisch pandje midden in het centrum – dat past bij ons en de doelgroep: jonge ondernemers. We zijn hier heel blij mee.”

Wat houdt het precies in?

Bij Quotes Achterhoek kun je in een horecatent, namelijk ’t Gevang, lekker werken voor jezelf. “In steden als Nijmegen, Arnhem en Amsterdam is dit heel normaal, maar in Doetinchem zie je dit nog bijna niet”, vertelt Melisa. De reden voor de mix met horeca is de laagdrempeligheid en sfeer. “Dat is lastig te creëren in een kantoorpand”, vinden de ondernemers. “Daarbij hebben we allebei een belang – ook voor de horecaondernemers kan het interessant zijn.” 

Meer Quotes-werkplekken in de stad

Als het aan Melisa en Eline ligt, komen er namelijk meer Quotes werkplekken in de Achterhoek. Dat wil zeggen: een robuuste, lange werktafel waar allerlei jonge flexwerkers aan zitten met opengeklapte laptops en goede bakken koffie voor de neuzen. Eline ziet dat plaatje al helemaal voor zich. “Dat je een websitebouwer nodig hebt, die dan gewoon naast je zit te werken en dat er daardoor weer nieuwe opdrachten of ideeën ontstaan. Het gaat dus niet alleen om werkplekken, maar om een community die je uiteindelijk opbouwt.”

Lees verder onder de foto’s:

Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen

Toekomstmuziek, want Quotes is nog gloed-je-nieuw. Het interieur lijkt af, maar dat is nog niet zo. Zo komt Tuincentrum Peer nog langs om de boel meer te ‘vergroenen’. Op tafel staan al wel verse tulpen op de vaas. Ook de LINDA. en glossy’s ontbreken niet. “We hebben echt gekeken naar wat nu hip is”, zegt Eline. “Zoals velvet kleuren in de stoelen in combinatie met het stoere zoals de tafel die KP Timmerwerken voor ons maakte.” De bank is om even te relaxen tussen al het werken door. “Met een tijdschrift en een goede bak koffie.”

Voel jij je aangesproken?

Voel jij je aangesproken en wil je meer weten over de werkplek en hoe dit concept in z’n werk gaat? Neem dan een kijkje op de website. Extra leuk: indebuurt mag tot 1 februari 50% korting geven op een abonnement naar keuze; als je daar gebruik van wil maken, mail dan naar Quotes Achterhoek dat je ze hebt gevonden via dit artikel.


Meer over Het Gevang ontdekken?

Het Gevang koffiebars

Gesloten09:00 - 17:30

Nieuwstad 76, Doetinchem

Bekijk meer:koffiebars

Lees ook:

Oproep: we zoeken het verhaal achter Doetinchemse inwoners en stulpjes

Elke week geven wij jullie een virtuele tour door de allerleukste huizen van Doetinchem. Om ons lijs...
Melissa Visser

Binnenkijken bij Melissa: ‘Met 7 slaapkamers is dit huis eigenlijk veel te groot’

Het is wel even zoeken naar de woning van Melissa Visser (30), het blijkt namelijk een oud bedrijfsp...
Melisa indebuurt afscheid foto Valerie Visschedijk

Redacteur Melisa vertrekt bij indebuurt: ‘Ik loop nu met een andere blik door de stad’

Na ruim 1.300 artikelen, superleuke interviews en toffe samenwerkingen zit het indebuurt-avontuur er...
  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.