Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de Plantenkringloop: van 10 stekjes naar 175 planten

Door Amber Hagemeijer 21 oktober 2020

Als we binnenlopen bij de vernieuwde Plantenkringloop, helpen medewerkers Denise van de Camp en Gijs-Jan Bruil nog even een klant. Wij kijken ondertussen onze ogen uit in de kringloop. Als echte plantenliefhebbers voelen wij ons hier helemaal op onze plek.

De plantenkringloop is onderdeel van De Stadskamer, maar het idee van Denise. Zij is stagiaire bij De Stadskamer sinds september vorig jaar, maar kwam er al vóór haar stage. “Als je daar iets creatiefs wilt doen, kan dat gewoon. Daar ontstond ook mijn idee voor een plantenkringloop. Ik legde het idee voor aan een collega die daar ook meteen enthousiast over was en mij een stageplek aanbood,” vertelt Denise.

Ruilsysteem

De kringloop is vorig jaar september ontstaan. Ze begonnen met tien stekjes die ze hadden verzameld op de Plantenruilbeurs in Hengelo. Nu hebben ze er ruim 175! “De Plantenkringloop werkt met een ruilsysteem. Je kunt je planten, potten en potgrond ruilen voor een plant van de kringloop. Plantjes krijgen bij ons dan een tweede kans. Er komt hier geen geld bij kijken”, vertelt Denise.

Lees verder onder de foto’s:

Foto: Redactie indebuurt
Foto: Redactie indebuurt
Foto: Redactie indebuurt
Foto: Redactie indebuurt
Foto: Redactie indebuurt

 

De Plantenkringloop is één van de drie locaties die De Stadskamer in Doetinchem heeft. Op de locatie aan de Dr. Huber Noodtstraat kunnen mensen een kopje koffie drinken en hun creativiteit kwijt zoals: mutsen haken en kerstversiering maken. Denise en Gijs-Jan komen hier erg graag. “Ik zocht een dagbesteding waar ik mezelf kon zijn en heb dat hier gevonden”, vertelt Gijs-Jan. En ook Denise is hier helemaal op haar plek. “Ik werk graag met mensen en verbind graag mensen aan planten en andersom”, vertelt ze.

Enorme upgrade

Wie weleens bij De Plantenkringloop is geweest, ziet dat deze onlangs een enorme upgrade heeft gekregen. “De voorruimte is opnieuw ingedeeld met behulp van vrijwilligers en we hebben nieuwe stellingen gekregen,” vertelt de plantenliefhebster. Er heeft zelfs een styliste meegeholpen! “Zij had oog voor de details en wist precies hoe ze het wilde. En dat is goed gelukt! Het ziet er nu veel huiselijker en ruimer uit dan voorheen”, vertelt Denise enthousiast.

Lees verder onder de foto’s: 

Foto: Redactie indebuurt
Foto: Redactie indebuurt
Foto: Redactie indebuut
Foto: Redactie indebuurt
Foto: Redactie indebuurt

Bij de Plantenkringloop zijn ze ook erg barmhartig. “We hebben nu een kerstactie. Mensen kunnen hier gewortelde stekjes inleveren die wij bezorgen bij mensen die het niet zo breed hebben. Wij verspreiden dan liefde in de vorm van planten”, legt Denise uit. Heb jij nog stekjes over? Dan kun je ze bij De Plantenkringloop inleveren voor deze mooie actie. Wij zeggen; doen!

Lees ook:

Binnenkijken bij de prachtwoning van Esther: ‘Ik voel me hier zó thuis’

Esther Hengeveld (38) woont samen met haar vriend Sven en drie (b)engeltjes Sil (5) en tweeling Guus...

Binnenkijken bij: het nieuwe én prachtige woon en deco gedeelte van Tuincentrum Peer

Als we binnenlopen bij Tuincentrum Peer staat Stefan Vleeming de kerstcollectie al uit te pakken. "J...

Binnenkijken bij Amber: ‘Mijn planten geef ik namen als Roderick en Jean-Pierre’

Deze week nemen we een kijkje in de kamer van de stagiaire van indebuurt Doetinchem, Amber Hagemeije...


Meer over Plantenkringloop ontdekken?

Plantenkringloop

kringloopwinkels

Gesloten10:00 - 15:00

Dr. Hubernoodtstraat 22 , Doetinchem

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.