Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de nette Renske: ‘Ik weet álles terug te vinden. Zo niet? Is het gejat’

Door Kelly Heerink 12 augustus 2019

‘Opgeruimd staat netjes’: dat geldt voor het huis van Renske Esmeijer (39). Speciaal voor onze komst? Nee hoor, in Renske’s woning is het altijd netjes. En niet alleen voor het zicht, want of je nou de deur van de koelkast, de schuur of de kledingkast opentrekt, overal tref je een jaloersmakend geordende aanblik.

Wij worden er helemaal zen van. Het grote voordeel volgens haar? “Ik weet alle spullen direct terug te vinden. Ligt het er niet? Dan is het gestolen.” De opruim- en schoonmaaktik zijn sinds de komst van haar inmiddels 7-jarige zoontje Luca wel minder geworden. “Eerder kon ik rommel niet goed zien en dat is best pittig als een dreumes rondloopt met een bekertje ranja – op een gegeven moment ga je steeds meer loslaten.”

Opkijken tegen rommelkonten

Terwijl anderen tegen de gestructureerde Renske opkijken, doet zij dat andersom bij de rommelkonten. “Bij anderen kan ik het goed zien en denk ik, hey, wat gezellig. Dat zou ik ook wel willen.” Ook daarom staat er pontificaal een ingelijst quote op de schouw: Fuck Perfect. “Het is een dagelijkse reminder”, zegt ze. “Maar ja, aard van het beestje hè.” 

Lees verder onder de foto’s 

Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink

Schouw in betonkleur 

Renske vindt het heerlijk om lekker voor de haard te zitten die ze zelf heel stoer in betonkleur spoot. “Vorig jaar heb ik de boel eens flink onder handen genomen”, zegt ze. “Een nieuwe start.” Sinds 2005 woont Renske in haar stulpje in de wijk De Huet. Ze ergerde zich jarenlang aan de plavuizen. “Er lagen tegels in de kleur terracotta”, zegt ze terwijl ze met haar ogen rolt. “Daar kon ik niet zoveel mee. Ik heb destijds de woonkamer om de vloer heen ingericht in de kleur van aardetinten.”

Groene muur straalt warmte uit

Haar idee voor de herinrichting was in eerste instantie: wit en steriel. “Tot ik bij een vriendin op bezoek kwam die een groene muur had. Dat vond ik zó cool, dat wilde ik ook.” Het pakte goed uit. “Het voelt nu allemaal iets warmer aan”, zegt ze erover. Dan: “Na de vloer en de muur heb ik ook maar direct het hele meubilair vernieuwd. Het enige dat is blijven hangen, zijn de gordijnen. Die zijn basic, dus helemaal prima!”

Lees verder onder de foto’s

Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink

Geef je op!

Mogen wij ook bij jou binnenkijken? Mail dan naar [email protected].

Deze Doetinchemmers gingen je voor:

Sandra Den Haan

Binnenkijken bij Sandra: haar verzameling platen, Rumagquotes en porseleinen hanen

Drie jaar geleden fietste ze al regelmatig langs de knusse woninkjes bij Zorgvilla De Ooijman. Niet ...

Binnenkijken bij het duurste huis dat op dit moment te koop staat in Doetinchem

Binnenkijken bij Alex en José: ‘Op deze plek stond zwembad Groenendaal’

Binnenkijken bij Marlon en Guus: ‘Marlons plek moest onze plek worden’

Binnenkijken bij Kim: ‘Ons huis ondergaat regelmatig een metamorfose, we zijn echte klussers!’

 

adv.