Binnenkijken bij Sarah: ‘Het liefst zitten we in de keuken’

Door Eline Doldersum 3 december 2018

Samen met haar man Andy, zoontje D’leh (4) en de kleine Mael (3 maanden) woont Sarah in een rijtjeswoning in Overstegen. Wij mochten binnenkijken in hun prachtige stulpje!

“We wonen hier nu een kleine twee jaar”, vertelt Sarah terwijl ze een kop kruidenthee inschenkt. “We waren meteen verliefd op dit huis. Het is een hele lichte woning, heeft vier slaapkamers en was in zeer goede staat toen we het kochten. Precies wat we zochten.”

Klusteam

Ondanks de goede staat hebben ze tóch nog twee maanden flink geklust. “We hebben alle muren gewit, de open haard is verwijderd, er is een nieuwe vloer aangebracht en de keuken is helemaal op de schop gegaan. Deze keuken hebben we helemaal zelf samengesteld”, vertelt ze stralend.

“Voor de verbouwing was de keuken hier. Ik heb zelf met zo’n grote trilhamer zelf alle tegels eraf gesloopt”, vertelt Sarah terwijl ze wijst naar de grote kale muur in de keuken. “Deze moet nog gestuukt en behangen worden, maar dat is er met de geboorte van Mael nog niet van gekomen.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Fijnste plek in huis

Desondanks is de keuken wel één van de favoriete ruimtes van het gezin. “Ik kook vaak samen met mijn oudste zoontje D’leh, maar Andy en ik zitten ook graag in de keuken aan het eind van de dag. Dan staat één van ons achter het fornuis, terwijl de ander er gezellig op de kruk ploft. Zo nemen we samen de dag door. Heel gezellig.”

Als Sarah Mael uit zijn bedje haalt, laat ze ons meteen de badkamer zien. “Dit vind ik dé fijnste plek in huis, ik zit heel graag in bad. Voorheen boekten we altijd hotelkamers met een bad omdat ik het zo lekker vind. Nu kan ik gewoon lekker thuis in bad. Daarnaast is het met kids ook heerlijk. Die kunnen zo lekker spelen in het water.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt Doetinchem

Woonkamer

Hoe Sarah hun stijl zou omschrijven? “Ik denk een mix van Scandinavisch en industrieel. Andy en ik liggen heel erg op één lijn, waardoor het inrichten best makkelijk ging. Al is het nooit helemaal af. Dat fotohoekje bijvoorbeeld heb ik vorige week pas gedaan, maar ben ik wel super blij mee. Lief zijn die foto’s hè?”

In de woonkamer brengt het jonge gezin veruit de meeste tijd voor. “Soms is de hele vloer bezaaid met speelgoed. Daar geef ik helemaal niets om. Ik vind het juist heerlijk dat de kinderen lekker kunnen spelen. Er is nog genoeg ruimte over waar wij lekker kunnen zitten. Juist dat maakt het een heerlijk huis om in te wonen.”

Binennkijken bij Maartje Doetinchem 1

Binnenkijken bij Maartje: ‘Er zal áltijd een knipoog zijn naar de seventies’

Stap je in het huis van Maartje Onstenk (28), dan stap je in een tijdmachine. Elk meubel, kussen, ko...

adv.