Binnenkijken bij Jorien: ‘Ik ben trots op mijn eigen stekkie’

Door Melisa Verheijen 12 februari 2018

Hoogtijd voor een nieuwe ‘Binnenkijker’, vinden jullie niet? Deze week nemen we een kijkje in het kersverse paleisje van de 26-jarige Jorien. “Grappig dat jullie me vragen, ik woon er namelijk nog maar nèt twee weken!”

De felicitatiekaartjes voor het nieuwe huis staan nog op de vensterbank als we in de woonkamer van Jorien stappen. De sleutel kreeg ze eind januari en ze woont er nu zo’n twee weken. “Net voor de kerst kreeg ik te horen dat ik de woning had.” Een mooier kerstcadeau kon Jorien zich niet wensen. Hiervoor woonde ze namelijk in Didam, maar daar kon ze niet aarden. “Ik miste Doetinchem.”

Tegenover ouders

De Doetinchemse is hier geboren en getogen en is dan ook dolblij weer terug te zijn in haar geliefde stad. Ze woont in haar oude, vertrouwde buurt én tegenover haar ouders. “Tjah”, zegt Jorien. “Niet iedereen zal het doen, maar ik vind het wel leuk. Het is niet zo dat we de deur bij elkaar plat lopen, maar het is af en toe wel handig om ze dichtbij huis te hebben. Als ik geen zin heb om te koken bijvoorbeeld”, zegt de goedlachse dame met een knipoog.

binnenkijken-bij-jorien
Redactie indebuurt

Stappen

“Wat ik zo fijn vind aan de stad? Je kunt hier goed stappen en je hoeft geen taxi te bellen. Je bent er zo! Alles is eigenlijk lekker dichtbij.” Maar niet alleen de locatie, ook de woning voldoet aan de wensen van Jorien. “Ik vind het een schattig appartementje. Ik hou d’r wel van. Ik zit het liefst op de bank een filmpje te kijken”, zegt de Doetinchemse terwijl ze naar de televisie wijst. “Oja, mijn kledingkamer is ook érg fijn.”

Oma

“Er moeten nog wel wat nieuwe meubeltjes in hoor. Ik heb veel van mijn oma gekregen, zoals deze rode bank bijvoorbeeld. Maar ik ben vooral erg blij met het huisje. Ik heb er echt geluk mee gehad.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
huis-binnenkijken-boukje-doetinchem-wonen-1

Binnenkijken bij Boukje: ‘Het is een oud huis in een nieuw jasje!’

Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar na een half jaar flink verbouwen hebben Boukje (26) ...
binnenkijken-iseldoks-doetinchem-1

Binnenkijken bij Esmee: ‘De slaapkamer is mijn favoriete plek!’

Esmee Vet (22) was nog helemaal niet van plan om haar ouderlijk huis te verlaten, maar toen ze dit a...

adv.