Binnenkijken bij Jolanda: ‘Doetinchem is onze stad, we gaan hier nooit weg’

Door Melisa Verheijen 13 mei 2019

Jolanda Wenneker woont sinds mei 2017 met haar man Ron en twee dochters Jasmijn en Isabel in hun droomhuis. Na een jaar klussen is de woning precies geworden zoals ze gehoopt hadden. 

Bij binnenkomst kunnen we onze ogen niet van de keuken afhouden. Wat een eyecatcher! “De keuken hebben we door een meubelmaker laten maken”, zegt Jolanda terwijl ze trots naar haar kookvertrek kijkt. “In het midden een groot spoeleiland en tegenover staat de eettafel, zodat we tijdens het koken gezellig bij elkaar zijn.”

Bouwjaar 1971

Hoewel Jolanda een zwak heeft voor een jaren 30-woning, woont ze nu in een huis dat in 1971 gebouwd is. “Toen mijn man vertelde dat hij een huis in deze buurt wilde bezichtigen, zag ik dat helemaal niet zitten. Ik wil daar helemaal niet wonen, dacht ik. Maar toen ik de woning zag, was ik meteen verkocht door de ruimte en het licht. Dit is echt ons huis.”

Toch vroegen Jolanda en Ron een styliste of de sfeer in het pand gebracht kon worden. Er moest namelijk nog wel het een ander gebeuren om het helemaal naar hun smaakt te maken. “En dat kon. Het is nu precies geworden zoals we gehoopt hadden, maar wat een werk!”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Jongens tegen de Meisjes

Zo hebben ze onder andere het hele dak eraf gehaald in verband met asbest, zijn bijna alle wanden gestuct, zit er een nieuwe houten vloer in en hebben ze de originele keuken eruit gesloopt. “De héle keuken”, zegt Jolanda terwijl ze vermoeiend de ruimte inkijkt. “Maar nu is het een extra ruimte waar we heel blij mee zijn. Mijn man doet bijvoorbeeld aan yoga en als ik met de meiden Jongens tegen de Meisjes wil kijken, gaat mijn man lekker in de ruimte zitten. Dan is hij er toch een beetje bij en kunnen wij lekker onze meidenprogramma’s kijken.”

Droomhuis

Een favoriete plek in het huis heeft Jolanda nog niet. “Die ideale plek moet ik nog ontdekken. Al moet ik zeggen dat ik het heel leuk vind om voor vrienden te koken in de keuken.” Heb je nog wensen? “Dit huis is al een droom. Daarnaast zijn we zo in de stad waar we een bioscoop kunnen pakken, het theater kunnen bezoeken of lekker wat kunnen eten. We zijn hier geboren en getogen. Doetinchem is onze stad en we gaan hier nooit weg.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
binnenkijken-bij-sanne-1

Binnenkijken bij Sanne: ‘De muur in de woonkamer heeft al 3 verschillende kleuren gehad’

Sanne en Mike (25 en 26) wonen sinds een jaar in een prachtige nieuwbouwwoning in de wijk Wijnbergen...

adv.