Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Project mix van jong en oud niet van de grond: Het Weerdje staat te koop

Door Kelly Heerink 26 november 2020

Het Weerdje – voormalig zorgcentrum aan de Dichterseweg in Doetinchem – staat sinds woensdag (25 november) te koop. Dat schrijft de Gelderlander. Voor het zorgcentrum vlakbij het centrum is door woningcorporatie Habion geen nieuwe invulling gevonden.

In de 120 appartementen die het zorgcentrum telt woont sinds half oktober 2018 niemand meer. Het laatst werd het Weerdje (in naam van Sensire) tijdelijk gebruikt door bewoners van zorgcentrum Sydehem in Zeddam.

Tweede leven niet van de grond

Habion heeft onder meer geprobeerd Het Weerdje een tweede leven te geven. Dit door jongeren te laten samenwonen met ouderen, met het idee dat de jeugd een helpende hand kon toesteken. Dit project kwam – helaas – niet van de grond.

Kopen?

Het grote gebouw koop je niet zomaar. Het is nog wel steeds geschikt als woonzorgcentrum. De gemeente Doetinchem stelt voorwaarden aan wat de koper met het gebouw en de plek mag doen. In 2017 werd gesproken over sloop van het gebouw. Volgens Habion houdt de gemeente Doetinchem in de voorwaarden sloop wél open als mogelijkheid, om daarna op deze plek nieuw te kunnen bouwen.

Lees ook:

Mooi bouwplan: ‘Knarrenhof’ met 20 woningen op deze plek in gemeente Doetinchem

Er is een plan om een 'knarrenhof' in Gaanderen te bouwen met 20 woningen voor ouderen. Een wattes? ...

adv.