Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo kun je snel toeslaan op de woningmarkt: ‘met één belletje geregeld’

Aangeboden door Univé Oost 13 november 2020

Als je op jacht bent naar een nieuw huis of je huidige stulpje flink wilt verbouwen, is het handig om vooraf te weten hoeveel je kunt lenen. Om dat uit te pluizen, daar zien veel Doetinchemmers behoorlijk tegenop. Univé Oost maakt het met een gratis (online) afspraak heel makkelijk voor je. Met een hypotheekcheck nemen ze je wensen en de opties met je door. Ook weet je eenvoudig en snel hoeveel je kunt lenen, wat je maandlasten worden en hoeveel je eventueel zelf moet bijleggen.

Sander is hypotheekadviseur bij Univé Oost en heeft in de afgelopen maanden vooral digitaal hypotheekadvies gegeven. “Aan het begin was dat even wennen. Maar noodzakelijk is het wel: mensen kopen nog steeds een ander huis of gaan verbouwen. Mijn ervaring nu is dat videobellen superhandig is. Het scheelt veel tijd en is bij kleine wijzigingen effectief. Veel klanten willen bijvoorbeeld tegen het einde van het jaar een extra storting doen op hun spaarhypotheek. Dat is met één belletje geregeld.” Ook in de oververhitte woningmarkt is videobellen een uitkomst: “Laatst had ik een klant die plots een woning op het oog had en zich afvroeg of een bepaald bod mogelijk was. Dan kan ik supersnel advies geven.”

Stel al je vragen over hypotheken

Tijdens een hypotheekcheck kun je al je vragen stellen over hypotheken. Het is niet alleen geschikt als je een huis gaat kopen, maar ook als je wilt kijken of je kunt profiteren van de lage rente of je hypotheekvorm wilt wijzigen. Sander vertelt: “Natuurlijk kunnen we je ook adviseren over de nieuwe regels rondom de overdrachtsbelasting. Vanaf 2021 hoef je die belasting als starter niet meer te betalen, dat maakt het extra aantrekkelijk om een woning te kopen.” Handig om te weten: Univé werkt met verschillende aanbieders van hypotheken. Je hoeft dus niet perse een hypotheek af te sluiten bij Univé.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Je eerste huis kopen

Koop je voor het eerst een huis? Dan is het afsluiten van een hypotheek extra spannend. “Wij begeleiden je tijdens dit proces”, vertelt Sander. “De uitgangspunten zijn jouw woonbehoeftes en financiële situatie. Ben je verliefd op een jaren ’30 woning, maar heb je twee linkerhanden? Heb je een goed carrièreperspectief en wil je daarom het maximale uit je lening halen? Of wil je in de toekomst verre reizen maken waarvoor je een budget wilt reserveren? Dit soort vragen komen aan bod in een eerste kennismakingsgesprek. Dit gesprek kunnen we online doen, maar fysiek in de winkel afspreken kan natuurlijk ook. Onze ervaring is dat zo’n gesprek persoonlijk vaak toch prettiger is.” Je kunt ook alvast een proefberekening maken op de website van Univé.

Zo is je hypotheek voordeliger

Sander heeft nog een slimme tip: “Bij het afsluiten van je (eerste) hypotheek kan Nationale Hypotheek Garantie (NHG) interessant zijn. Met de NHG sluit je een veilige, verantwoorde en voordelige hypotheek voor de aankoop van je huis af. Bovendien zijn de maandelijkse woonlasten wat lager dan bij een hypotheek zonder deze garantie. Of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG hangt van een aantal voorwaarden af. Wij adviseren je daarin graag.”

Maak een afspraak

Sander: “Wij vinden het belangrijk dat we jou en jouw wensen goed leren kennen voordat we voor je aan de slag gaan. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Bijvoorbeeld als je een huis wilt kopen, maar een studieschuld hebt. In de maximale hypotheekberekening wordt namelijk rekening gehouden met jouw verplichtingen uit lopende leningen. Dat biedt perspectief.” Plan meteen een hypotheekgesprek via de website van Univé. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: dat kan via 088 3300345 of [email protected].


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Univé Oost. Meer over Univé Oost ontdekken?

Univé Oost

Geopend09:30 - 17:30

Het Eeftink 22, Enschede

adv.