Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel winkelleegstand in Doetinchem? Dit is hoeveel er werkelijk leegstaat

Door Janneke van Bergen 22 mei 2019

Het lijkt alsof er steeds meer winkels uit ons straatbeeld verdwijnen. Kledingzaak Jane aan de Raadhuisstraat is alweer een tijdje weg en binnenkort verdwijnt ook Remmelink Mode uit Doetinchem. We zien in verschillende straten lege panden. Maar is het allemaal wel zo heftig?

Het antwoord is dat de leegstand in de afgelopen jaren ietsjes afneemt. Maar daar zijn de cijfers van 2019 nog niet bijgerekend. De afgelopen jaren zijn er heel wat winkels verdwenen uit Doetinchem. Dit had deels te maken met de crisis die in 2008 op zijn hoogtepunt was. In 2016 ging één van Nederlands grootste winkelketens failliet: V&D. Dit zorgde voor een groot, leeg gat in de Hamburgerstraat. We zagen dat in verschillende straten in de binnenstad dat er veel winkels weggingen. Maar toch hebben we nu gematigd positief nieuws!

Winkelleegstand neemt ietsjes af

De winkelleegstand in Doetinchem neemt namelijk af. In 2017 stond 16 procent van het winkeloppervlak in Doetinchem leeg. Ter vergelijking: in 2016 was dit 16,2 procent. In 2018 ging het nog ietsjes beter (of minder slecht), en stond er 15,2 procent van de winkels leeg.  Hoewel de leegstand de afgelopen twee jaar dus daalde, is deze nog altijd hoger dan in het jaar voor de crisis. In 2006 stond namelijk maar 4,9 procent van het winkeloppervlakte leeg. En gelukkig zijn er wel weer wat leuke nieuwe winkels op komst in Doetinchem. Zoals Takko in het oude pand van Trekpleister en Restaurant van Beren trekt in het oude pand van H&M.

Lees ook:

winkel leegstand Doetinchem DG

Steeds meer leegstand in Doetinchem; hoe moet dat nu met onze stad?

De leegstand in Doetinchem. Een onderwerp dat steeds vaker voorbij komt bij de koffieautomaat, op ve...
villa wanrooy-doetinchem-van mien verswinkel

Wauw! Na jaren leegstand krijgt Villa Wanrooy deze bijzondere invulling

Villa Wanrooy aan de Grutstraat krijgt na jaren leegstand eindelijk een invulling én wat voor één! H...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.