Keuken veranderen? Zo doe je dat zonder grote verbouwing!

Aangeboden door Keukenloods Gaanderen 24 januari 2019

Je keuken moderniseren, maar geen zin in een complete verbouwing? Vervang dan een klein onderdeel! Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe kookplaat? Bij Keukenloods.nl vind je ze in alle soorten en maten!

Een kookplaat is onmisbaar in huis en een nieuwe variant kan je keuken een compleet nieuwe look geven. Alleen hoe kies je nou een kookplaat die bij je past? Wij hebben ons door deze keukengigant laten vertellen dat het vooral afhangt van je voorkeur. Kook je graag op gas of gaat je voorkeur uit naar een strakke inductieplaat? Dit zijn dé mogelijkheden.

De keramische kookplaat

keramische kookplaat
Keukenloods

Een keramische kookplaat is voorzien van een glazen plaat waarop met lijnen is aangegeven waar de kookzones zich bevinden. De kookzones krijgen bij opwarming een rode kleur. Keramische kookplaten worden tegenwoordig vaak ingeruild voor inductie.

De inductiekookplaat

Koken op inductie wordt steeds populairder. Op een inductiekookplaat kook je bijvoorbeeld zuiniger dan op de keramische versie, en ook de verwarming van de plaat gaat een stuk sneller. Naast het strakke design is de plaat ook nog eens makkelijk te reinigen. Fijn!

inductie-keukenloods
Keukenloods

De gaskookplaat

Koken op gas is anno 2019 nog steeds erg geliefd. Daarom staan ook de ontwikkelingen op het gebied van gaskookplaten niet stil. Tegenwoordig vind je bijvoorbeeld ook een speciale wokbrander terug op deze plaat. Naast de standaard gaskookplaten met een RVS-uitstraling zijn er nu ook gas-op-glaskookplaten. Ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook goed schoon te houden.

gaskookplaat-keukenloods
Keukenloods

De vrijstaande kookplaat

Vrijstaande kookplaten worden meestal los op een aanrechtblad of tafelmodel koelkast gezet, om ruimte te besparen. In het geval van een vrijstaande kookplaat kun je nog kiezen voor een deksel om de kookplaat af te sluiten en daarmee weer werkruimte te creëren.

vrijstaande-kookplaat
Keukenloods

Tips

Heb je een keus kunnen maken? Dan zijn er nog wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Past de gekozen kookplaat in het werkblad als je deze wilt inbouwen of zijn er aanpassingen nodig?
  • Wil je op gas gaan koken? Controleer dan eerst of er een gasaansluiting aanwezig is in de woning.
  • Een elektrische kookplaat moet op een aparte groep worden aangesloten of op krachtstroom.
  • Voor welke bediening ga je kiezen? Wil je een kookplaat met draaiknoppen, touch of tiptoetsen.
  • Hoe makkelijk is de kookplaat te reinigen? En hoe kun je dit het beste doen?
  • Heb je de juiste pannen om te koken op de (nieuwe) kookplaat? Voor een inductiekookplaat zijn bijvoorbeeld speciale pannen nodig

Ben je er nog niet helemaal uit en kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van dé perfecte kookplaat? Neem dan contact op met Keukenloods.nl of bekijk hier alvast het aanbod. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Keukenloods Gaanderen. Meer over Keukenloods Gaanderen ontdekken?

Keukenloods Gaanderen woonwinkels

Nu open09:30 - 17:30

Slakweg 84, Gaanderen

Bekijk meer:woonwinkels

adv.