Dinsdag = marktdag! 5 x deze types vind je op de markt van Doetinchem

Door Melisa Verheijen 19 maart 2019

Het is dinsdag en wat doen we op dinsdag? Juist! Boodschapjes halen op de markt. Een beetje Doetinchemmer haalt hier elke week een visje, groente, fruit, noten of een bloemetje. Ga jij ook elke dinsdag naar de markt? Dan herken je deze vijf types vast:

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

De Graaier

Op de markt valt van alles te proeven. Een blokje kaas, een stukje stroopwafel of een sappig partje mandarijn? Je moet natuurlijk wel eerst proeven voor je iets koopt. Eén stukje dan, hè. Niet een hele hand. De Graaier graait zo een hele hand kaasblokjes en propt ze onbeschaamd naar binnen.

De Onderhandelaar

De Onderhandelaar is écht niet tevreden met twee appels voor de prijs voor één. Nee, die gaat pas naar huis wanneer hij/zij er minstens vier heeft voor dezelfde prijs. Even een handjeklap met de verkoper doen….

De Babbelaar

De Babbelaar gaat niet naar de markt voor boodschappen, maar ziet het als een gezellig en sociaal uitje. Even een praatje maken met de kaasboer. Oh, en daar is de buurvrouw. Na een middagje markt ben jij weer helemaal up-to-date over de laatste roddels in Doetinchem. Dat je de rij ophoudt, maakt jou helemaal niks uit.

De Aanraker

De Aanraker is iemand die eerst alles even moet bevoelen voor hij/zij het koopt. Is deze avocado wel rijp genoeg? Hoe hard is deze tomaat? Oooh, en dat jasje: héérlijk zacht. 

De Schuifelaar

De Schuifelaar is iemand die de tijd neemt op de markt. Langzaam lopend van het ene kraampje naar het andere kraampje. Vaak is de Schuifelaar ook een combinatie van nummers drie en vier. Even iets bevoelen, even kletsen en weer doorschuifelen naar het volgende kraampje. Vaak tot enorme files tot gevolg. 

De dinsdagmarkt is vooral.. genieten!

the world of coffee markt doetinchem

Nieuw op de dinsdagmarkt in Doetinchem: koffietruck The World Of Coffee

Tijdens ons wekelijkse rondje op de markt kwamen we een nieuw baristawagentje tegen: The World of Co...

6 x naar deze evenementen kijken we uit in de lente

5 x grappige Doetinchemse advertenties op Marktplaats

Parkeren in Doetinchem: hier kan het gratis of goedkoop

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.