Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Busje komt zo. Hulde aan de rijdende helden die Doetinchemmers mobiel hielden [VIDEO]

Door Pim Gerritzen 11 augustus 2019

Het einde is in zicht! Na weken slepen, lassen en testen is het spoor tussen Doetinchem en Arnhem weer helemaal klaar voor actie. In de tussentijd waren buschauffeurs en coördinatoren druk in de weer om ons van hot naar her te brengen. Hulde aan deze helden.

Buschauffeur Hans van de Pijl kwam helemaal uit het verre Limburg om Doetinchemmers te vervoeren tijdens de werkzaamheden. Samen met een groot deel van zijn collega’s overnacht Hans in Beek. “Het is allemaal uitstekend geregeld, ook qua overnachting. Het was onmogelijk om vanaf huis telkens dit stuk te moeten rijden”, zegt de chauffeur. Hoewel hij maar een paar dagen in de buurt was, keek hij zijn ogen uit. Hans: “De mensen hier zijn heel vriendelijk en begripvol. Leuk om mee te maken.” De Limburger maakte vier keer per dag een rit van Doetinchem naar Arnhem: “Drie keer de stopdienst en één keer de snelbus direct naar Arnhem.”

155 en een beetje

In totaal reden er vanaf 25 juli 155 chauffeurs op het traject tussen Doetinchem en Arnhem. De één met de snelbus, terwijl de ander bij ieder station op de route een stop maakte. Om dit in goede banen te leiden was er een heel team aan coördinatoren. “Het is een komen en gaan van bussen. Om het kwartier één snelbus en één stopbus. Tel maar uit hoeveel chauffeurs op een dag”, zegt de coördinator in Doetinchem, die zelf niet met de eer wil strijken en anoniem wil blijven. Ook hem viel op dat er nagenoeg geen ergernissen waren. “Mensen zijn hier wat relaxter en accepteren de situatie.”

Lees ook:

stadstrein-doetinchem-shuttle-lekker-doetinchem-dg

Kedeng kedeng: stadstrein vaste vervoersattractie in Doetinchemse binnenstad

Het Doetinchemse boemeltje 'tuft' alweer een poosje in onze mooie stad. De gemeente laat weten dat d...

adv.