Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tommy Shelby óf wandelende snoepwinkel: populair in Doetinchem tijdens carnaval [VIDEO]

Door Pim Gerritzen 8 februari 2020

Al hossend, lallend en springend storten fanatieke feestgangers zich binnenkort weer op het feest der zotten: carnaval. De grote vraag is echter wat je aantrekt. In samenwerking met dagblad de Gelderlander ontrafelden wij het geheim achter dé perfecte carnavalsoutfit.

We gingen, hoe kan het ook anders, naar de Doetinchemse feestwinkel Festival. De grootste carnavalswinkel uit de regio wordt gerund door Ronald en Lars Peters. Samen met zijn vader houdt Lars zich al jaren bezig met dé nieuwste carnavalstrends en geeft ons een klein kijkje in de keuken.

Klassiekers?

Wie tijdens carnaval rondkijkt ziet jaarlijks allerlei outfits de revue passeren. Van lieflijke en een tikkeltje sexy sprookjesfiguren tot nobele ridders en straaljagerpiloten. Toch zijn het volgens Lars vooral de ‘traditionele’ carnavalsjassen én foute trainingspakken die hun opmars maken: “Ze zijn makkelijk en inzetbaar voor meerdere feesten. De laatste jaren verkopen we daar het meeste van.”

Lees verder onder de foto:

Carnavalstrends
Foto : Jan Ruland van den Brink

De invloed van Netflix

Don’t f*ck with the Peaky f*cking blinders. Deze quote doet bij menigeen een belletje rinkelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we ons tijdens carnaval massaal verkleden als de befaamde Britse bendeleden. Ook Lars kreeg te maken met de carnavalstrend in de typische ‘blinders‘-stijl. “Mijn vader zag het niet als een succesformule, maar hij kijkt dan ook geen Netflix. Ik zag direct de kans”, zegt Lars.

Lees verder onder de foto:

Carnavalstrends
Foto : Jan Ruland van den Brink

De invloed van Netflix blijkt groot, want ook de rode overalls uit de Spaanstalige serie La casa de papel zijn enorm populair. Is een serie een grote hit, dan is dit volgens Lars in de eerstvolgende carnaval te zien aan de carnavalskostuums.

‘We kopen een jaar van tevoren in’

Toch is het inkopen van de carnavalskleding niet enkel gericht op series bingewatchen. Samen met zijn vader gaat Lars namelijk al in een vroeg stadium naar de carnavalsbeurs in Neurenberg. “Op de beurs zien we alles voor het volgende carnavalsjaar. Qua trends moet je er namelijk snel bijzijn, want op is op. We willen de klanten geen néé verkopen, dus zijn we er vroeg bij.”

Voorpret!

Wil je weten waar in Doetinchem aka Leutekum moet zijn tijdens carnaval? Met dit artikel helpen we je graag een handje.


Meer over Festival ontdekken?

Festival feestartikelen

Geopend09:30 - 21:00

Spinbaan 21a, Doetinchem

Bekijk meer:feestartikelen

Lees ook:

Graafschapfanaat Henk is Prins Carnaval: ‘Leutekum veur altied’

De 50-jarige Henk Bloemers houdt wel van een feestje en zo rolde hij acht jaar geleden in het ‘Leute...
LDS carnaval leutekumse dames

Meezingen mag! Leutekumse dames maken eigen carnavalsnummer

Dat de Leutekumse dames het nummer Atemlos durch die Nacht van Helene Fischer een fantastisch nummer...
carnaval-doetinchem-optocht-carnavalsoptocht-2 leutekum

Mysterie opgelost: daarom heet Doetinchem Leutekum tijdens carnaval

Den Bosch transformeert tijdens carnaval in Oeteldonk, Kruikenstad is de carnavalsnaam van Tilburg e...

adv.