Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Love stories by Merle: hét geheim van een 30 jaar durende relatie

Door Merle Hebing 1 december 2019

De koude wintermaanden komen er weer aan. En hoe heerlijk is het dan om lekker met je geliefde onder een dekentje op de bank te zitten? Wij van indebuurt Doetinchem zijn dol op love stories én erg benieuwd naar alle Doetinchemse liefdesverhalen. Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen? Wat is het geheim van een goede relatie? Of voor degenen die de liefde nog niet gevonden hebben: hoe kan dat?  

Deze keer een stel dat al langer bij elkaar is. Esther (54) en Gerard (57) Hebing zijn al bijna 30 jaar getrouwd (voor de oplettende lezer, klopt dit zijn de ouders van Merle!). Een voorbeeld! Wat is hun geheim van een lange en goede relatie?

Over de vloer bij de (schoon)ouders

Gerard en Esther kennen elkaar eigenlijk al langer dan 30 jaar. Gerard voetbalde bij Viod en de vader van Esther was daar ook vaak te vinden. Gerard zat ook bij de redactie van het clubblad van Viod. De stencilmachine van de club ging stuk en de redactie mocht het clubblad stencilen op de school waar de vader (Leo) van Esther directeur was.
Gerard mocht dan altijd de sleutel van de school ophalen bij Leo in het sleutelkastje. En wie deed daar altijd de deur open.. Esther! Maar van liefde was in die tijd nog geen sprake.

Samen stappen

Esther was ook nog eens goed bevriend met de zus van Gerard. Ze kwam dus ook regelmatig over de vloer bij Gerard. Maar dus niet voor hem. “Zo zagen we elkaar eigenlijk best vaak”, zegt Esther. “Door de gemeenschappelijke vrienden die we hadden gingen we vroeger ook vaak samen stappen”, vult Gerard aan.

Tijdens de zoveelste stapavond bij de Olde Beth sloeg de vonk dan eindelijk over. “Vanaf die tijd zijn we een stel! Na twee jaar zijn we al gaan samenwonen, na vier jaar zijn we in mei getrouwd en in oktober dat jaar hebben we samen een huis gekocht. Een jaar later werd jij, onze dochter Merle, geboren en was ons gezin helemaal compleet.”

Lees verder onder de foto:

Voordat Esther en Gerard een stel waren, zijn ze al samen op vakantie geweest door hun gemeenschappelijke vriendengroep. Maar als stel zijn ze ook vaak op wintersport geweest met vrienden en waren ze vaak op de Canarische eilanden te vinden. Het stel houdt nog steeds van vakanties. “Het is iets wat we graag als gezin doen.”

Drie keer met z’n tweetjes op vakantie

“We zijn eigenlijk maar drie keer écht samen op vakantie geweest”, zegt Gerard met een lach. “Onze huwelijksreis, één keer Gran Canaria en één keer naar Mallorca. Verder altijd met familie of vrienden.”

Humor en positiviteit

Elkaar vrijlaten en vertrouwen is volgens dit stel heel belangrijk in een goede relatie. En humor, samen lol trappen. “We willen eigenlijk zo veel mogelijk overal het positieve inzien, want het kan zo maar gebeurd zijn. Daarom gaan we ook graag samen uiteten, een dagje weg, samen sport kijken of op vakantie. Volgend jaar willen we als gezin nog één keer naar Curaçao. Gaan we weer niet met z’n tweeën op vakantie, ha!”

Lees ook:

Love stories by Merle: deze high school sweethearts zijn al 11 jaar samen

De koude wintermaanden komen er weer aan. En hoe heerlijk is het dan om lekker met je geliefde onder...

Love stories by Merle: Colin & Quinten willen graag in Doetinchem wonen

De koude wintermaanden komen er weer aan. En hoe heerlijk is het dan om lekker met je geliefde onder...

 

Meer over

Uncategorized

adv.