Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist jij dat deze bekende voetballers uit Doetinchem kwamen?

Door Melisa Verheijen 23 oktober 2017

Dat Doetinchemmers stuk voor stuk talentjes zijn, is voor ons niets nieuws. Maar wisten jullie ook dat er een aantal het wel heel ver ‘geschopt’ hebben? Nee hè? Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met bekende voetballers die uit Doetinchem komen én we zijn best een beetje trots. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Alexander Büttner

alexander-buttner-vitesse-sporters
ANP

Als klein jongetje begon hij met voetballen bij VV Doetinchem, toen hij 11 jaar was speelde hij bij de jeugdopleiding van Ajax en begin dat jaar tekende hij een contract bij Vitesse. Alexander Büttner is goed bezig in de voetbalwereld en wij zijn trots dat hij uit Doetinchem komt. Wist je trouwens dat de lifestylewinkel van Büttner, AB Caps, zaterdag opende in Doetinchem?

Broertjes de Jong

siem-de-jong-anp-sporters
ANP

Geboren in Zwitserland, getogen in Doetinchem. We hebben het over voetballers Siem en Luuk de Jong. Bij DZC’68 renden ze voor het eerst achter de bal aan waar ze werden gescout door De Graafschap. Siem vertoont nu zijn kunsten bij Ajax en zijn broer doet het ook niet verkeerd, hij speelt bij PSV. Deze getalenteerde broers komen toch maar mooi even uit Doetinchem.

Voetbalpresentator Pascal Kamperman

pascal-kamperman-facebook
Facebook

Oké, hij staat dan misschien niet óp het veld, hij doet er wel verslag van. Wij vonden het leuk om deze ex-Doetinchemmer toch in dit lijstje te zetten. Want hoe grappig is het om deze presentator op televisie te zien wetend dat hij uit ons stadje komt? Pascal Kamperman woont inmiddels in Amsterdam, maar hij is Doetinchem vast niet vergeten.

Scheidsrechter Jeroen Sanders

jeroen-doetinchem-sanders-anp-sporters-scheidsrechter
ANP

Misschien zijn wij wel extra trots op Jeroen Sanders. Hij was voetbalscheidsrechter bij betaald voetbal en vertelde in 2009 dat hij op mannen viel. Dit werd het gesprek van de dag en leidde tot veel respect. Sanders is nog steeds betrokken bij zijn stad en heeft een maatschappelijke baan bij de Doetinchemse voetbalvereniging DZC’68. Een mooie om dit lijstje mee af te sluiten.

siri-worm-anp

Oók deze bekende voetballers komen uit Doetinchem

Ons lijstje met bekende voetballers uit Doetinchem maakte vorige maand heel wat reacties bij jullie ...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.