Wij volgden een les Hot Yoga bij Tineke: ‘In 40 graden in de cobra houding’

Door Melisa Verheijen 23 mei 2018

Hot Yoga, hebben jullie er weleens van gehoord? Tineke Boonhof, de eigenaresse van Florentina body & mind, nodigde ons uit voor een proefles. Naast haar reguliere lessen, startte ze onlangs Hot Yoga. Zo warm kan het toch niet zijn? Toch?

Onder het mom van: je kunt er pas over schrijven als je het zelf hebt ervaren, beginnen wij aan de yogales in de infrarood verwarmde studio van 35 tot 40 graden. In onze sportoutfit nemen we plaats op de yogamat. “Met deze temperaturen worden de klimaatomstandigheden nagebootst van landen als India en Egypte”, vertelt Tineke. “De warmte is goed voor het afvoeren van afvalstoffen en het loslaten van spanningen in je geest en lichaam.”

Meer calorieën

Dat we íetwat spanning in ons lichaam hebben, wordt al snel duidelijk. Bij nog maar de eerste oefeningen knakken onze schouders en armen erop los. “De verwarmde ruimte heeft een groot effect op spieren en gewrichten. Door de warmte gaat je hartslag omhoog, dat zorgt ervoor dat je veel calorieën verbrandt.” Dat is nog eens goed nieuws! Dus, door yoga-oefeningen te doen in de warme studio, verbranden we meer calorieën? Wanneer kunnen we de volgende afspraak plannen?!

Cobra houding

De kind houding, de downward facing dog, de yoga plank, de kat houding, de boom en de cobra houding.. ze komen allemaal aan bod. De zweetdruppels gutsen van ons hoofd. Houd je van de sauna? Dan houd je ook van Hot Yoga! We concentreren ons op de stem van Tineke. “Let goed op je ademhaling, laat je gedachten gaan en breng jezelf in balans.”

To do-lijst

Na de nodige inspanning mogen we op ons matje liggen en sluiten we onze ogen. Al pratend leert Tineke ons ontspannen. We eindigen in de lotus houding. “Namasté”, begroet Tineke ons. “Hoe vonden jullie het”, vraagt Tineke met stralende ogen. “Jullie hebben vast en zeker niet aan jullie to do-lijst gedacht.” En of! Met een leeg hoofd, ontspannen lichaam en soepele spieren verlaten wij de studio. Hot Yoga is hot!


Meer over Florentina ontdekken?

Florentina yoga

Nu openHele dag

Bachlaan 2a, Doetinchem

Bekijk meer:yoga

adv.