Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goal! Deze beroemde voetballers komen allemaal uit Doetinchem

Door Amber Hagemeijer 24 november 2020

Dat Doetinchemmers stuk voor stuk talentjes zijn, is voor ons niets nieuws. Maar wisten jullie ook dat een aantal het wel heel ver ‘geschopt’ hebben? Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met bekende voetballers die uit Doetinchem komen en we zijn best een beetje trots.

Pagina 1/18
⟵ swipe swipe ⟶

Siri Worm

Foto: ANP

We beginnen ons lijstje met deze powervrouw! Siri Worm begon haar voetbalcarrière bij DZC’68. In 2007 ging ze daarnaast ook bij FC Twente voetballen. In 2012 werd ze een Oranjeleeuwin en voetbalde ze voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Nu voetbalt deze topper voor Tottenham Hotspur.

Sam Hendriks

Foto: ANP

Nog zo’n Doetinchemmer is Sam Hendriks, hij tekende in 2016 een contract bij Go Ahead Eagles. Daarvoor zat de 22-jarige aanvaller bij Ajax en 12 jaar geleden werd Sam opgenomen in de jeugdopleiding van De Graafschap. Het eerste balletje trapte hij echter bij VIOD. In 2018 en 2019 heeft hij ook nog gevoetbald voor OH Leuven en SC Cambuur, maar is nu weer terug bij Go Ahead Eagles.

Caner Cavlan

Foto: ANP

De Doetinchemse Caner Cavlan stond in 2011 voor het eerst in de spotlights toen hij zijn debuut maakte bij De Graafschap. In 2015 tekende hij een contract bij sc Heerenveen tot 2018. En in 2018 ging hij voetballen bij FC Emmen.

Glenn Loovens

Foto: ANP

Glenn Loovens (links op de foto), geboren in Doetinchem, haalde in 2009 voor het eerst de selectie van Oranje. Ook speelde Glenn bij de superboeren waar hij vocht tegen degradatie. De verdediger is tegenwoordig niet meer op de voetbalvelden te vinden, want hij is gestopt. Zijn vader Hans Loovens speelde tot 1990 ook betaald voetbal.

Paul Bosvelt

Foto: ANP

Ook wel Paultje Bosvelt (links op de foto) genoemd! Als voetballer kwam Paul uit voor Go Ahead Eagles, FC Twente, sc Heerenveen, Feyenoord en Manchester City. Niet de minste clubs. In totaal schitterde de middenvelder in 24 interlands voor Oranje. Na zijn spelersloopbaan blijft hij in de voetbalwereld actief. Eerst als trainer bij Jong FC Twente en in 2017 ging hij aan de slag als technisch manager van de directie van Go Ahead Eagles. Lekker bezig!

Tim Bakens

Foto: ANP

Niet geboren in Doetinchem, maar wel beschouwd als een echte Doetinchemmer. Tim Bakens speelde in zijn jeugd voor VV Doetinchem en VIOD. Daarna voetbalde hij bij de superboeren waar hij in zijn eerste seizoen 25 keer in actie kwam. De ex-prof is nog steeds werkzaam bij Almere City als Assistent-trainer.

Alexander Büttner

Foto: Thomas Bakker

Als klein jongetje begon Alexander Büttner – ook bekend van het kledingmerk – met voetballen bij VV Doetinchem, toen hij 11 jaar was speelde hij bij de jeugdopleiding van Ajax en vanaf zijn 16e voetbalde hij voor Vitesse. Verder heeft hij nog gevoetbald voor Manchester United, Dinamo Moskou en sinds 2020 voetbalt hij voor New England Revolution. Hij is lekker bezig en wij zijn trots dat hij uit Doetinchem komt.

Siem de Jong

Foto: ANP

Geboren in Zwitserland en getogen in Doetinchem. We hebben het over niemand minder dan voetballer Siem de Jong. Bij DZC’68 rende hij voor het eerst achter een bal aan en werd gescout voor De Graafschap. Hij voetbalt nu nog bij FC Cincinnati, maar na 31 december is dit Amerikaanse avontuur voor hem ten einde.

Luuk de Jong

Foto: ANP

Luuk is de broer van Siem en is ook geboren in Zwitserland en getogen in Doetinchem. Hij werd samen met zijn broer gescout voor De Graafschap, maar is niet bij Ajax gaan voetballen net als zijn broer. Hem vind je achter een bal aanrennend bij Sevilla FC.

Pascal Kamperman

Foto: ANP

Hij staat dan misschien niet óp het veld, maar hij doet er wel verslag van en dat doet-ie goed. Daarom wilden we deze ex-Doetinchemmer tóch in dit lijstje. Want hoe leuk is het om Pascal op televisie te zien wetend dat hij uit onze stad komt? Hij woont inmiddels in Amsterdam maar is Doetinchem vast nog niet vergeten.

Jeroen Sanders

jeroen-doetinchem-sanders-anp-sporters-scheidsrechter
Foto: ANP

Op de Doetinchemse Jeroen Sanders zijn we misschien wel extra trots! Hij is een Nederlandse voetbalscheidsrechter en leidt sinds 2010 wedstrijden in de Eredivisie. Hij vertelde in 2009 dat hij op mannen viel. Dit werd het gesprek van de dag en leidde tot veel respect.

Giovanni Büttner

Foto: Henk Seppen

Giovanni (links op de foto) speelde voor Vitesse, Go Ahead Eagles en laat nu zijn voetbalkunsten zien bij Top Oss. We hebben het over de Doetinchemse Giovanni Büttner. Komt zijn achternaam je bekend voor? Dat kan kloppen! Hij is het neefje van profvoetballer Alexander Büttner.

Rogier Meijer

Foto: ANP

Rogier maakte in het seizoen van 2005-2006 zijn debuut voor De Graafschap. In 2015 stopte hij met voetballen en richtte hij zich volledig op zijn carrière als trainer. Vanaf 2018 is hij trainer van N.E.C. JO19. De foto is een oudje uit 2010 maar té leuk om niet te gebruiken.

Guy Smit

Foto: Eigen foto

Hij is nog maar 19 jaar jong, maar doet het goed als keeper in de voetbalwereld! In 2012 begon hij met voetballen bij DZC’68 Jeugd en heeft daarna bij Vitesse, Jong N.E.C. en FC Eindhoven gevoetbald. Nu vind je hem niet meer in Nederland, want sinds 2020 voetbalt hij voor de IJslandse club Leiknir Reykjavík.

Jonathan Vergara Berrio

Foto: Marcel ter Bals

De Doetinchemse Jonathan (rechts in het blauw) voetbalt sinds 2016 voor onze geliefde club, De Graafschap. De 21-jarige voetballer staat het liefst als Middenvelder op het groene veld.

Jan Lorsé

Foto: Jan van den Brink

Jan is geboren en getogen in Doetinchem. Op 12-jarige leeftijd ging hij spelen voor De Graafschap, tot hij op 16-jarige leeftijd gescout werd voor PSV. Na een jaar in het tweede van PSV, vertrok hij naar TOP Oss en daarna naar sv Babberich. Momenteel is Jan jeugdtrainer van B1 DZC’68.

Tim Sanders

Foto: Jan Kok

Hij komt niet uit Doetinchem, maar woont er wel heel dichtbij. Namelijk in Wehl. Hij voetbalt nu niet meer, maar heeft dat wel jarenlang gedaan bij Achilles’29, Spakenburg en DFS. Een balletje trappen kan hij dus zeker!

Lees ook:

Dag van de Ondernemer: 5 x deze Doetinchemmers pakken (het anders) aan

Guess what: het is de Dag van de Ondernemer. :)  De coronamaatregelen vergen veel creativiteit én fl...

Toppertjes! Hierom kregen deze 4 Doetinchemse kinderen een kinderlintje

Wat fantastisch! Deze vier Doetinchemse kinderen kregen donderdag (19 november) een kinderlintje van...

Afhaal- en smikkelpret: hier in Doetinchem vind je smulkramen

Geen borrel aan de bar, uitgebreid uit eten of een patatje onder de heater - maar wél in de rij staa...
Pagina 1/18
⟵ swipe swipe ⟶

adv.