Calisthenics: de sport die je echt een keer móet proberen

Aangeboden door Calisthenics Center 24 november 2018

Ben je de sportschool beu en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Waag je dan eens aan Calisthenics! Een uitdagende sport die alles behalve saai is. 

Heb je weleens gehoord van Calisthenics? Deze sport wordt steeds populairder in Nederland. Het leuke aan deze spectaculaire sport is dat je alle oefeningen uitvoert met je eigen lichaamsgewicht. Geen ingewikkelde toestellen of onhandige gewichten, maar alleen je eigen lijf!

Calisthenicsparken

Overal in het land schieten de calisthenicsparken als paddenstoelen uit de grond, maar wisten jullie dat je deze vrij nieuwe sport ook gewoon in Doetinchem kunt beoefenen? Bij het Calisthenics Center aan de Terborgseweg welteverstaan.

calisthenics center-doetinchem

Lenig lichaam

Het doel van Calisthencis? Het opbouwen van een krachtig en lenig lichaam. “Dat doen we aan de hand van bekende oefeningen zoals sit-ups, lunges en push-ups maar we gebruiken ook bewegingen uit turnen, breakdancen en acrobatiek”, vertelt Silja Bresser, eigenaresse van het Calisthenics Center.

Daarnaast wordt er tijdens de sport gebruik gemaakt van speciaal ontworpen klimrekken. Hoewel de meeste sporters hiervoor naar buiten moeten, heb je in Doetinchem geluk. “Bij ons staan de rekken buiten en binnen, waardoor je ook in de koude wintermaanden lekker kunt door trainen”, vertelt Silja.

Calesthenics- Calesthenics Center- Doetinchem (2)
Eigen beeld

Hoge funfactor

Nou kunnen wij ons voorstellen dat deze spectaculaire foto’s afschrikken, maar volgens Silja kan iedereen kan het leren. “We trainen bij het Calisthenics Center altijd in kleine groepen, waardoor er veel tijd en ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Alleen al voor de hoge funfactor zou ik het iedereen aanraden!”

Fun, is deze bijzondere sport zeker. Net als de andere sporten die je kunt beoefenen in het Calisthenics Center. Wat dacht je bijvoorbeeld van pole sport, boksen, ninja warrior of hulahoop? Wil je deze of Calisthenics een keertje uitproberen, boek dan een proefles en ervaar het zelf!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Calisthenics Center. Meer over Calisthenics Center ontdekken?

Calisthenics Center sportscholen

Nu gesloten08:30 - 12:00 |15:30 - 22:00

Terborgseweg 112 A, Doetinchem

Bekijk meer:sportscholen

adv.