Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: alles wat je moet weten over de Doetinchemse sinterklaasintocht

Door Indebuurt Doetinchem 15 november 2019

Zaterdag 16 november is het weer zover: de sinterklaasintocht 2019 in Doetinchem. De Sint en piet varen met de stoomboot Doetinchem binnen en daarna is er ook in de stad van alles te beleven. Wat precies? Lees hier over het programma, het weer en meer weetjes!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Sinterklaasintocht

Om van de sinterklaasintocht in Doetinchem één groot feest te maken, zal Warboel vanaf 13.30 uur alvast een liedje en een dansje maken op de Bleek. Wil je alvast oefenen? Op Volle Kracht Vooruit is één van de nummers die Warboel zéker gaat spelen. Als de stoomboot geen vertraging heeft, vaart Sinterklaas om 13.45 uur Doetinchem binnen. Spannend!

Vertrek naar het Simonsplein

sint doetinchem-bolder-media-1
Foto: Bolder Media

Na een warm welkom, stapt sinterklaas om 14.30 uur op zijn paard. Hij hobbelt – samen met al zijn pieten – langzaam richting het Simonsplein. Vergeet vooral niet om even te zwaaien!

Sinterklaasshow op Simonsplein

sint doetinchem - bolder media 30
Foto: Bolder Media

Op het Simonsplein staat een grote sinterklaasshow te wachten met een optreden van Warboel en maar liefst 150 pieten. Speciaal voor alle kleine fans is er een catwalk geplaatst op het plein zodat iedereen sinterklaas en zijn pieten goed kan zien! Natuurlijk worden er pepernoten uitgedeeld. En wist je dat er dit jaar ook glutenvrije pepernoten in de zak zitten? Zo kan iedereen genieten van deze traditionele versnapering.

Afterparty sinterklaasintocht

sint doetinchem - bolder media 8
Foto: Bolder Media

Na de spetterende show is er vanaf 15.30 uur nog véél meer te beleven in het centrum van Doetinchem. Zo laten de pieten hun jongleerkunsten zien, schminken ze de kleintjes om tot échte hulppietjes en dagen ze je uit om mee te doen met het pakjesspel. Ze blijven spelen tot het donker wordt, want daarna moeten Sint en Piet het dak op om vervolgens de schoentjes vol te stoppen!

De weersvoorspelling

 

Doetinchem Weer

Regen? Dat zou kunnen. Maar volgens weer.nl staat het zonnetje hoog aan de lucht met maar 20% kans op regen. En nu maar duimen dat deze voorspelling juist is! Zien we jou daar?

Lees ook:

Sint of Piet huren? Dat kan hier op deze plekken in Doetinchem!

De goedheiligman is weer in het land! Mocht je de kids op sinterklaasavond willen verrassen met een ...
sinterklaasintocht doetinchem 2018 bolder media 31

Dag Sinterklaasje: Piet blijft bruin tijdens Doetinchemse optocht

'Zo zwart als roet'? De meeste plaatsen in de Achterhoek houden vast aan donkere pieten tijdens de i...
toen in- sinterklaas-doetinchem (4)

Foto’s van vroeger: de sinterklaasintocht door de jaren heen

Wat was het weer een geslaagde sinterklaasintocht. Om nog even na te genieten van dit kinderfeest, h...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.